مناطق گردشگری

گفتنی هایی از سرزمین سیستان در دوران حکومت ماد

با سلام خدمت همراهان عزیز وب سایت برزام نوشته ی  پیش روی شما با عنوان گفتنی هایی از سرزمین سیستان در دوران حکومت ماد می باشد در این نوشته تاریخچه ای از سیستان از بیان شده است که در شناخت این سرزمین راهگشا خواهد بود.
🔹یازدهمین سرزمین و کشور نیکی که من_اهورامزدا_آفریدم ،هیرمند فره مند بود سرزمین یکه فرزندان زرتشت پیامبر در آنجا و از آن رستاخیز خواهند کرد.حدود چهار هزار سال قبل از هجرت پیامبر گرشاسب بن اترات بن…کیومرث با دیدن این دو درخت مصمم به ساختن سیستان گردید(ماجرای حضرت آدم و حوا،درخت انار و درخت خرما) .
محقق بزرگ و عالیقدر سیستان ایرج افشار در کتاب بزرگان سیستان می نویسد،خط نصف النهار از آنجا می گذرد و دنیای مسکون را دو نیمه می کند.
🔻کتاب تاریخ سیستان تالیف ادموند کلیفورد با سورث دوره پهلوی را متعلق به یکی از دو دوره اشکانی یا ساسانی می داند.دوره رستم هزار سال پیش از تولد حضرت محمد(ص)بود سیستان سرزمین نسبتا همواری است که بیشتر زمین های آن از رسوبات و ته نشست رودخانه هیرمند تشکیل شده است.

گفتنی هایی از سرزمین سیستان در دوران حکومت ماد

🔺سیستان نام سرزمینی وسیع در بخش های جنوب شرقی فلات ایران است که امروزه قسمت اعظم آن در خاک افغانستان واقع شده و با نام ولایت نیمروز خوانده می شود قدیمی ترین نامی که تاکنون از سیستان در متون به جای مانده «هئتومنت» می باشد که در اوستا به کرات از آن یاد شده است.
گفتنی هایی از سرزمین سیستان در دوران حکومت ماد
🔹سرزمین هئتومنت در کیش ایرانیان باستان از جایگاهی قدسی و الوهی برخوردار بود و آن را سرزمینی می دانستند که منجیان نو کننده ای دنیا از آن جا ظهور خواهند کرد.در اوستا از هیرمند به عنوان رودخانه ای یاد شده است که فرکیانی در آن قرار دارد نام اوستایی دریاچه هامون«کنس اویه یا «کنسو» بود،و در پهلوی و پازند «کیانسه» یا کیانسه و در فارسی به گونه ی «کانفسه» آمده است.
🔻اوشیدم،اوشیدرنه نام اوستایی کوه خواجه سیستان است.در تاریخ هردوت این سرزمین به نام «سرنگن» و در کتاب ایزید و خارا کسی به نام های آنابن و در«فرنگستان» آمده است،دریاچه هامون را یونانیان آریاپلوس می نامیدند.
🔹نخستین و قدیمی ترین شهر سیستان که مورخان وجغرافیانگران مسلمان از آن یاد کرده اند « رام شهرستان» یا ابر شهر می باشد.
🔺زرنگ نخستین مرکز قدرت مستقل ایران پس از هجوم و تسلط اعراب به اسم زرنج مشهور گردید.
🔻سکاها چون مانعی بر سر راه خود ندیدند،از مرزهای شمالی ایران مهاجرت کردند و در ایالت زرنگ در شرق ایران ساکن شدند از آن پس این ایالت بنام اینها سکستان نامیده شد.
محقق: علیرضا حسابی مقدم  فعال اجتماعی
رای دادن
مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

3 دیدگاه

  1. سلام سیستان زبیایی زیادی دارد. اما اگه بیشتر رسیدگی شود گردشگری زیاد مراجعه می کند. ممنون

    1. سلام کاملا حرف بجا و مناسبی زدید انشالله که مسئولین عزیز در سیستان بیشتر به این نکته توجه کنند که سیستان با قابلیت های زیاد میتواند بسیاری را به سمت خو جذب کند و هم باعث جذب گردشگری شود و باعث اشتغال مردم منطقه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا