تغذیه

طرز تهیه حلیم خوشمزه زاهدانی

امروز می خواهیم در وب سایت برزام طرز تهیه حلیم خوشمزه زاهدانی یا سیستانی را برایتان آموزش دهیم که با موادی که در ذیل ارائه می شود تقریبا برای ده نفر مناسب می باشد .در صورت افزایش تعداد شما می توانید مواد بیشتری استفاده نمایید.

مواد لازم برای طرز تهیه حلیم خوشمزه زاهدانی

  1. بلغور گندم ۲ پیمانه
  2. گوشت گوساله بدون استخوان ۴۰۰  گرم
  3. نخود آبگوشتی ۱/۲ پیمانه
  4. لوبیا چیتی ۱/۲ پیمانه
  5. عدس ۱ پیمانه
  6. سیر رنده شده ۱۰۰ گرم
  7. پیاز درشت ۳ عدد
  8. آب قلم ۲ پیمانه
  9. ادویه آبگوشتی ۲ قاشق غذا خوری
  10. نمک ، فلفل قرمز به مقدار لازم
  11. زنجبیل تازه رنده شد ۱ قاشق غذا خوری
  12. زعفران دم کرده ۲ قاشق غذا خوری
  13. رب گوجه ‌فرنگی ۲ قاشق غذا خوری

مواد لازم برای طرز تهیه حلیم خوشمزه زاهدانی

دستور پخت:

شب قبل از پخت ابتدا بلغور ، نخود و لوبیا را در ظرف های جداگانه در آب بگذارید تا خیس بکشد و نفخ آن گرفته شود.

برای پخت بهتر است هر کدام از حبوبات را داخل ظرف های جدگانه نیم پز کنید. برای کاهش حجم ظروف استفاده  شده می توانید بلغور و عدس را همراه بپزید.بهتر است حبوبات را نیز پس از پخت له کنید.

نکته ای که اینجا بهتر است رعایت گردد این است که بلغور و عدس را می توانید با همان آبی که گذاشتید خیس بکشد در ظرفی نسبتا بزرگ که کل حلیم ما در آن پخته شود بریزید تا مواد بعدی نیز به همین ظرف اضافه شود.

گوشت مورد نظر را به همراه نمک ، رب ، ادویه و پیاز بگذارید تا پخته شود . بعد از پخته شدن گوشت بهتر است گوشت با گوشت کوب له شود یا ریش ریش گردد و سپس به ظرف اصلی اضافه گردد.

البته قبل از شروع به پختن  حبوبات و گوشت بهتر است قلم ها را در یک دیگ زودپز با مقدار زیادی آب و نمک بگذارید تا آب قلم ما برای حلیم آماده گردد در دیگ های زود پز پس از ۳ ساعت پختن قلم آماده است.

از این مرحله به بعد می توانید تمامی موادی که تاکنون آماده کرده اید را اضافه کنید به بلغور و عدس و  مرتب هم بزنید تا ته نگیرد و به غلظت دلخواه برسد در این مرحله زعفران را نیز اضافه کنید.

یک نکته در خصوص نمک همان طور که در دستور پخت اشاره شد گوشت و قلم با نمک همراه است که دیگر نیازی به اضافه کردن نمک نیست و در صورتی که کم نمک باشد می توانید مقداری به آن اضافه نمایید.

امیدوارم این حلیم متفاوت رو آماده و نوش جان کنید و از نتیجه راضی باشید.

5/5 - (5 امتیاز)
نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

11 دیدگاه

  1. حلیم زاهدانی رو درست کردم فوق العاده خوشمزه بود ممنون از آموزش تون

  2. قربون اقام امام حسین… هرسال تو ماه محرم تااربعین این حلیم خوشمزه روتوسیستان وزاهدان بعنوان نذری درست میکنن وبه مردم میدن ومزش باتمام حلیمهایی که خوردیم فرق میکنه

    1. السلام علیک یا ابا عبدالله الحسین – کاملا صحبت شما به جا و مناسب بود من خودم همیشه از طعم و مزه ی این حلیم تعریف کردم و می تونم بگم از برکات خوب محرم و صفر درست کردن همین حلیم است واقعا خوشمزه است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا