بیماریهاروشناسی اجتماعی

بن بستی به نام خودکامل پنداری

بن بستی به نام خودکامل پنداری که متاسفانه در درصد زیادی از مردم وجود دارد. با توجه به این که انسان هیچ وجود کامل نمی شود، باز هم متاسفانه افرادی هستند که خود را کامل می دانند و به طبع ضرباتی که از این حس می خورند، در خیلی از موارد جبران ناپذیر است. با توجه به این موضوع، در این مقاله به ویروس خودکامل پنداری می پردازیم.

ویروس خودکامل پنداری چیست؟

شاید خیلی از ما، اعتماد به نفس را با خود کامل پنداری اشتباه گرفته باشیم، در حالی که این دو مسئله بسیار متفاوت هستند. زمانی که شما درگیر بن بستی به نام خودکامل پنداری شوید، دیگری هیچ زمانی را برای یادگیری قرار نمی دهید و حاضر نمی شوید از کسی، آموزش بگیرید.

ساده تر بگم، وقتی خود را از همه کامل تر ببینم، در واقع ظرفیت وجودی خود را نقص می کنیم و این موضوع باعث می شود تا مسیر موفقیتی را در همان ابتدا رها کنیم و با این تصور که از همه بهتر هستیم، همواره شکست بخوریم. خیلی از شکست های ما سرچمشه در همین خودکامل پنداری دارد و به شکلی به ما ضربه می زند که متوجه آن نشویم.

چرا درگیر خود کامل پنداری می شویم؟

خودکامل بینی حاصل یک تفکر اشتباه است که ریشه در فاکتورهایی مثل اعتماد به نفس کاذب، خودشیفتگی ،غرور، پایین تر دیدن بقیه نسبت به خود و البته کلمه می دونم و بلدم هست. که علمی را یاد گرفتیم، فکر می کنیم که کامل تر از بقیه هستیم و همین موضوع باعث می شود دیگر ادامه ندهیم و در همین سطح کمی که هستیم بمانیم. خود کامل پنداری ضربه های بزرگی به فرد می زند که اکثر موارد تا زمانی که به طور کامل ما را خرد نکند، متوجه آن نمی شویم.

تاثیرات مخرب خودکامل پنداری

خود کامل بینی، تاثیرات مخرب و ویژه زیادی دارد که شاید از متداول ترین آن ها جلوگیری از یادگیری بیشتر باشد. زمانی که خودمان را کامل بدانیم، دیگر نیازی به یادگیری نمی بینیم و این موضوع باعث می شود که ظرفیت وجودی خود را نادیده بگیریم. به علاوه ویروس خود کامل بینی باعث می شود تا ارتباطات اجتماعی بسیار ضعیفی داشته باشیم و به صورت مداوم شکست بخوریم.

تاثیرات مخرب خودکامل پنداری

چه کار کنیم که درگیر خودکامل پنداری نشویم؟

همانطور که گفته شد، بن بستی به نام خودکامل پنداری باعث می شود ما ذهنی بسته داشته باشیم که اجازه یادگیری از سایر افراد را به ما نمی دهد. با توجه به این موضوع، می توان گفت که اولین قدم برای از بین بردن خود کامل پنداری، یادگیری مشتاقانه از هر فردی است. به علاوه با عنصر بهتر نبودن از بقیه هم می توان به روابط اجتماعی ضعیف پایان داد و در نهایت همواره باید به دنبال یادگیری بود ولی نباید به دنبال این باشیم که چه کسی بهتر است.

رقابت اصلی با خودتان است نه با بقیه

یکی از نکات مهم که باعث می شود فرد یا به خودکامل پنداری دچار شود یا به کاهش اعتماد به نفس، بودن در فضای رقابت با دیگران است، در حالی که ما فقط در رقابت با خودمان هستیم، تا همیشه بهتر از گذشته باشیم و اگر این موضوع را به درستی درک کنیم، اسیر خود بینی نمی شویم.

رای دادن
مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا