جامعه

حرمت:نردبان حفظ شخصیت و زندگی و ارتباطات اجتماعی

حرمت:نردبان حفظ شخصیت و زندگی و ارتباطات اجتماعی مطلبی است که امروز در وب سایت برزام برایتان تهیه و بارگذاری کرده ایم مطلب پیش روی شما اهمیت حرمت داشتن را مورد توجه قرار داده است .

عصر و دوره ی کنونی به خاطر پیشرفت ارتباطات معلومات زیادی در دسترس همگان قرار داده است که می تواند برای هر فردی مفید و مضر باشد یکی از واژه های مضر و مفید حرمت است که می تواند حفظ حرمت باشد یا شکستن حرمت.
حرمت به عنوان یک مفهوم اجتماعی نیاز به تعریف ندارد و همه با مفهوم کلی آن آشنا هستند هر چند در دوره کنونی شاید به خاطر مشکلات و تداخلات فرهنگی و ارتباطی خیلی حرمتها شکسته می شود
بی شک یکی از بارزترین مصادیق آزار روانی افراد در هر محیطی ، از بین بردن حرمت و احترام آن‌هاست. رفتارهای اهانت‌آمیز و پرخاشگرانه، ضمن شکستن غرور و شخصیت، عزت نفس را نیز لگدمال کند.
شکستن حرمت دیگران و بی اعتنایی به حقوق آنان، ضمن این که شایسته زندگی اجتماعی و انسانی نیست بلکه از بیماری روحی متجاوزان حکایت دارد.
متاسفانه افراد در بسیاری مواقع با توقعات بی جا و عدم درک شرایط صحیح و… با رفتار و قضاوت  نامناسب مورد هجوم روانی قرار می دهند و از ظرفیت های روانی و اجتماعی که دارند برای عامل خشم و ناکامی شان استفاده می کنند و به اصطلاح سبک مقابله جویانه دارند که حرمت، شخصیت و زندگی که دارایی خود و دیگران است را به نابودی می کشانند و به همین دلیل با این خشم پرخاشگری به سراغ انسان می آید و انواع پرخاشگری از جمله کتک کاری، شکستن ظروف، جیغ، فحش و ناسزا، فریاد، خودکشی، قتل و… را شاهد می شویم
کما این که در دوره کنونی به مدد شبکه ها و وسایل ارتباط جمعی بسیار می شنویم و می بینیم.

حرمت:نردبان حفظ شخصیت و زندگی و ارتباطات اجتماعی

چگونه صورت می گیرد؟

در بیان حفظ حرمت و آبرو و ادب گفته ها فراوان داریم مانند ادب مرد به از دولت اوست.
اما هیچ کدام به پای این جمله نمی رسد که، آبروي مومن از خانه کعبه بالاتر است یا تاکیدی که خداوند در این آیه قرآن کریم دارد و می فرماید:
پس کسی را که خداوند مدافع او است چگونه انسان به خود جرأت می‌دهد که پرده‌اش را بدرد و رازش را فاش کند یا عیبش را آشکار سازد، و یا بی دلیل به او تهمت وارد نموده و آبروی او را بریزد و به حیثیّتش صدمه برساند(سوره حج آیه۳۸).
دین، عقل، رعایت انصاف، حیا، حسن خلق، حسن ادب، اعتقادات مذهبی و عمل به فرامین الهی، در کاهش برخوردهای تند موثر است که اگر حفظ شود به یقین نگهبان رفتار انسان خواهد بود.
اگر نمی دیدم بدگویی ها، بدزبانی ها و رفتارهای حق به جانب برخی انسانها نسبت به همدیگر را، شاید نمی نوشتم این مطلب را که خودم نیز  به عنوان یک انسان شاید به اشتباه، نخواسته و ندانسته حرمتی را شکسته باشم که اگر این گونه باشد طلب حلالیت دارم در پایان این شعر زیبا تقدیم تان باد و لحظه های باقی عمر به کامتان با شادی و نشاط.

شعر : حرمتنردبان حفظ شخصیت و زندگی و ارتباطات اجتماعی

هرآنکه خدا را ستایش برد
خدا را به نامی صدا میبرد
یکی نام الله و رب میبرد
یکی نام یزدان و ایزد برد
یکی کار ناکرده را آبرو میبرد
یکی هم گنه کرده را آبرو میخرد
کدام را خداوند به اعماق آتش برد
گمانم کسی را که کفر کرده و آبرو میبرد
خدا حرف آن بنده را میخرد
که خلق از وجودش ثواب میبرد
5/5 - (4 امتیاز)
مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا