مقالات متفرقه

زبان قدرتمندترین سلاح معجزه گر و نابود کننده

آنچه امشب بر تفکرم گذشت باعث شد از گفتن درباره مسائل زناشویی به گفتن درباره زبان قدرتمندترین سلاح معجزه گر و نابود کننده بپردازم.
شاید هیچ گاه فکر نکرده باشیم که این عضو گوشتی بدن چه نقشی می تواند در زندگی ما داشته باشد.از چشیدن و بلعیدن که جز کارهای مهم زبان است بگذریم مهمترین کار زبان گفتار است که می تواند معجزه آور و نابودگر باشد.

اثرات زخم زبان در زندگی

زندگی ای را  که به نابودی کشانده،نانی را  که از سر سفره ای کارمندی ربوده ، خونی که بر زمین ریخته و حرمت و آبرویی که لگد مال می شود همه و همه بر سر همین زبان است که اگر حفظ و نگه داشته شود می تواند در تدوام انسان و انسانیت معجزه کند.
این عضو بدن در انتقال دانش، یافته ها و تعاملات انسانی نقش انکار نشدنی دارد و خداوند در آیات زیادی از قرآن از اهمیت و ارزش این نعمت بزرگ سخن به میان آورده است (رجوع شود به سوره الرحمن آیات ۱،۴و۱۳ – روم ۲۲ – مریم ۹۷ – نحل ۶۲ و ۱۱۶ – مائده ۷۸-آل عمران ۷۸-بلد ۸ و ۹ و…)
اما در میان همه ی خوبی و بدیهای حاصله از زبان شاید بدترین و کشنده ترین قسمت ماجرا زخم زبان باشد که چون قابل لمس برای افراد است تا سالها و حتی پس از مرگ باقی می ماند چنان که شاعر می گوید :

زخم شمشیر به تدریج به هم می آید/تا قیامت اثر زخم زبان می ماند

شعر زخم زبان و شمشیر

زبان قدرتمندترین سلاح از منظر امام علی علیه السلام

در مورد این نعمت الهی هر چه بگوییم باز هم گفته ها بسیار است کوتاه سخن  آنکه زبان باید که معجزه ای کند نه نابودی به بار آورد که سالها ترمیمش نتوان کرد اثر دردها را.

 در پایان اینکه زبان نشان دهنده ی باطن و شخصیت  و بیان کننده شاکله ی وجودی هر انسانی است و چه زیبا بیان می کند امام علی علیه السلام اسطوره سخن و سخنوری در نهج البلاغه که: زبان مؤمن، در پشت دل اوست و دل منافق، در پشت زبان او، زیرا مؤمن هرگاه بخواهد سخنی بگوید، ابتدا درباره آن می‏اندیشد، اگر خوب بود اظهارش می‏کند و اگر بد بود آن را پنهان می‏دارد. اما منافق هر چه به زبانش آید می‏گوید، بی آن‏که بداند چه سخنی به سود او و چه سخنی به زیان اوست.(نهج البلاغه، خطبه ۱۷۶)
رای دادن
مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا