بیماریهاتغذیهداروها

پیشگیری از آلزایمر و روش های جلوگیری از ابتلا به آلزایمر

برای پیشگیری از آلزایمر چه بخوریم

قبل از پیشگیری از آلزایمر بهتر است این بیماری را بهتر بشناسید؛ بیماری آلزایمر نوعی از اختلال عصبی است؛ که به شکل تدریجی با بالاتر رفتن سن خود را بروز می دهد. این بیماری پیشرونده باعث کوچک شدن مغز و زوال عقلی فرد و مرگ تدریجی سلول های مغزی او می گردد. بیماری آلزایمر مهم ترین دلایل زوال عقلی است. زوال عقلی باعث کاهش تدریجی در مهارت هایی چون: فکر کردن، انجام کارهای عادی روزمره و ارتباطات اجتماعی می شود.

در واقع آلزایمر بیماری است که بر عملکرد شخص در انجام کارهایش به صورت مستقل تاثیر می گذارد. حدود ۵.۸ میلیون نفر در کشور ایالات متحده آمریکا مبلا به آلزایمر هستند. که ۸۰ درصد آن ها را افراد ۷۵ سال به بالا تشکیل می دهند. طبق تحقیقات و پژوهش های انجام شده زوال عقلی در این کشور از سن ۵۵ سالگی آغاز و تا ۷۵ به اوج و بالاترین میزان خود می رسد. طبق آمار سارمان بهداشت جهانی حدود ۵۰ میلیون نفر در سراسر جهان درگیر این بیماری هستند.

جلوگیری از آلزایمر

چه کنیم تا آلزایمر نگیریم؟

تغییر سبک زندگی مهمترین عامل در پیشگیری از آلزایمر و زوال عقل است. البته برای پیشگیری از این بیماری باید در جوانی و میانسالی از سلامت خود مراقبت کنید. در ادامه چندین راهکار عملی برای پیشگیری از زوال عقل را می خوانیم.

رژیم غذایی مناسب داشته باشید

توصیه می شود برای داشتن سلامت جسمی و پیشگیری از زوال عقل، از رژیم غذایی مدیترانه‌ ای استفاده کنید. بر اساس تحقیقات دانشگاه کلمبیا، رژیم غذایی غنی از سبزیجات، میوه‌ها، ماهی و چربی ‌های غیر اشباع با کاهش ۴۸ درصدی ریسک ابتلا به بیماری‌های شناختی ارتباط دارد.

رژیم مدیترانه ‌ای به طور معمول شامل چربی‌های اشباع نشده مانند روغن زیتون، آجیل و آووکادو، همراه با سبزیجاتی مانند کرفس، اسفناج و هویج است. این سبزیجات غنی از نیتریت و نیترات هستند و ترکیب این دو گروه غذایی باعث تشکیل اسیدهای چرب نیترو می شود. در رژیم غذایی مدیترانه‌ای جایی برای گوشت قرمز، غذاهای فرآوری شده و قندهای مصنوعی وجود ندارد. استفاده از مقادیر زیاد میوه، سبزیجات، روغن زیتون، لوبیا و غلات و محصولات لبنی کم چرب در این رژیم غذایی توصیه شده است.

فشار خون خود را کاهش دهید

بر اساس گزارش نشریه American Medical Association Neurology کنترل فشار خون قبل یا در مراحل اولیه ابتلا به آلزایمر می‌تواند عوارض این بیماری را به تاخیر انداخته و کاهش دهد.

دستورالعمل سازمان جهانی بهداشت برای کاهش فشار خون:

  • کاهش مصرف نمک به میزان کمتر از پنج گرم در روز
  • مصرف میوه و سبزی در رژیم غذایی روزانه
  • ورزش منظم
  • عدم استعمال دخانیات و مصرف الکل
  • اجتناب از مصرف غذاهای چرب
  • اجتناب از مصرف چربی‌های ترانس
  • بررسی روزانه فشار خون
  • جلوگیری از استرس
  • درمان فشار خون در صورت افزایش

فعالیت بدنی

فعالیت بدنی منظم یکی از موثر ترین و بهترین روش های پیشگیری از آلزایمر است.  فعالیت بدنی و ورزش مداوم، برای قلب، گردش خون، و متعادل نگه داشتن وزن و همچنین، سلامت روانی مفید است. ممکن است؛ شروع ورزش در اوایل ممکن است برای برخی دشوار باشد. خصوصاً برای افرادی که در طی سالینان زیاد فعالیت فیزیکی کمی داشتند. اما نباید نگران باشید، لازم نیست حتما فعایت بدنی سختی داشته باشید. تحقیقات علمی نشان داده ۲۰ تا ۳۰ دقیقه پیاده روی مداوم و منظم در طول روز در سلامت کلی عمومی بدن بسیار تاثیر گذار عمل کرده است. می توانید با یک پیاده روی ساده شروع کنید و به تدریج میزان و نوع فعالیت خود را بر اساس برنامه و اوصول درست ورزشی آن را افزایش دهید.

توان مغزی خود را تقویت کنید

پیشگیری از آلزایمر با توان مغز

به گفته محققان مرکز آلزایمر راش در آمریکا، افراد سالمندی که به طور مستمر به مطالعه کتاب و روزنامه می‌پردازند، جدول و معما حل می‌کنند یا بازی‌های فکری انجام می‌دهند، ریسک ابتلا به آلزایمر را به میزان ۴۷ درصد کاهش می‌دهند. هم چنین می توانید با یادگیری فعالیت یا زبان جدید، خود را به چالش بکشید.

ترک سیگار و مشروبات الکلی

اگر سیگار می کشید، خود را در معرض خطر بسیار بالاتری برای ابتلا به زوال عقل در آینده قرار می دهید.آسیب زیادی به گردش خون در بدن، به ویژه رگ های خونی در مغز و همچنین قلب و ریه ها وارد می کند. هیچ وقت برای ترک سیگار دیر نیست. با این حال، این موضوع و عادت مخرب و آسیب زا هر چه زودتر متوقف شود، از آسیب مغزی بیشتر جلوگیری می شود.

نوشیدن بیش از حد مشروبات الکلی از جمله موارد بسار مهمی است که خطر ابتلا به فراموشی و آلزایمر را افزایش می دهد. اگر به طور منظم الکل مصرف می کنید، سعی کنید این کار را در حد اعتدال و در محدوده توصیه شده انجام دهید و به مرور میزان آن را کم کنید. نوشیدن بیش از حد مشروبات الکلی طی سالیان متوالی آن هم به میزان زیاد باعث آسیب به سیستم گوارشی و سیستم عصبی مغز می شود. اگر در ترک سیگار و مشروبات الکلی مشکل دارید اما مسمم به ترک آن هستید تا طول عمر بیشتری را برای خود تضمین کنید و پیشگیری از آلزایمر را در زندگی خود پیاده سازی نمایید، می توانید برای راهنمایی درست با یک مشاور و روانشناس مشورت کنید.

5/5 - (6 امتیاز)
مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا