محصول لبنی

10 کاربرد ماست در آشپزی حرفه ای

ماست یک محصول لبنی است که با تخمیر شیر با استفاده از یک یا چند نوع باکتری خاص مانند تهیه می شود. ماست برای بازسازی باکتری های طبیعی در روده پس از درمان آنتی بیوتیکی و برای درمان اسهال مرتبط با آنتی بیوتیک و اسهال حاد در کودکان استفاده می شود. ماست همچنین برای درمان و پیشگیری از عفونت های قارچی واژن و باکتری ها و جلوگیری از عفونت های مجاری ادراری استفاده می شود. ماست همچنین برای جلوگیری از سرطان روده بزرگ و آفتاب سوختگی استفاده می شود.

ماست همچنین به عنوان غذا خورده می شود و به عنوان جایگزین شیر در افراد مبتلا به عدم تحمل لاکتوز استفاده می شود؛ اما این موارد تنها گوشه کوچکی از مزیت های ماست به شمار می آید. یکی از مهم ترین این مزیت ها، کاربرد ماست در آشپزی می باشد.

ماست با قوام غلیظ و خامه ای خود جایگزینی ایده آل برای خامه ترش و سس مایونز در دیپ و روکش ها می باشد. ماست منبع غنی ای از پروتئین و کلسیم به شمار می آید و افزودن آن به سبد غذایی شما، می تواند انتخابی مناسب و گامی در جهت افزایش سلامت شما به شمار آید. در ادامه با ۱۰ کاربرد ماست در آشپزی حرفه ای آشنا خواهیم شد.

کاربرد ماست در آشپزی

۱۰ کاربرد ماست در آشپزی حرفه ای

ماست یک غذای میان وعده محبوب است که از ارزش غذایی بالایی برخوردار است. احتمالا آن را به سادگی در کنار غذا یا همراه با خیار و سبزیجات معطر میل کرده اید؛ اما این تنها کاربرد ماست در آشپزی نیست. قابلیت های آشپزی فراوانی با استفاده از ماست وجود دارد که ممکن است برخی از آنان شما را شگفت زده کند. در ادامه با ۱۰ تا از پرکاربردترین های این موارد ذکر شده است.

در قنادی

دفعه بعد که قصد دارید کمی نان خانگی، کیک یا کلوچه ای برای عصرانه بپزید؛ سعی کنید مقداری از چربی مورد نیاز را با ماست ساده جایگزین کنید. ماست کمی رطوبت اضافه می کند و بافت دلچسبی به شیرینی های شما خواهد بخشید. می توانید از این کاربرد ماست در آشپزی و پختن کیک قهوه، چیزکیک یا حتی دونات های خانگی استفاده کنید و از نتیجه آن شگفت زده شوید!

در سس سالاد

یک سس سالاد خوب می تواند تجربه شما از لذت بردن از این وعده غذایی را متحول کند. سالاد به خودی خود وعده غذایی بسیار سالم و تقریبا کاملی به شمار می آید اما سس های به کار رفته در آن معمولا باعث افزایش چربی و کالری می شوند که در دراز مدت بر سلامت شما اثر سوء خواهد داشت. یکی از پراستفاده ترین کاربردهای ماست در آشپزی، جایگزینی آن با این دست از سس ها می باشد.

می توانید با استفاده از ماست معمولی یا یونانی یک سس بسیار رضایت بخش، خامه ای و خوشمزه تهیه کنید. می توانید آن را با ادویه های مختلف یا سبزی های معطر ترکیب کنید تا یک سس بسیار خوشمزه و در عین حال سالم داشته باشید.

10 کاربرد ماست در آشپزی حرفه ای

در پنکیک

مخمر ندارید اما هنوز می خواهید پنکیک مورد علاقه خود را برای صبحانه روز تعطیل درست کنید؟ بهترین انتخاب، افزودن مقداری ماست ساده به ترکیب می باشد. هیچ چیز دیگری مانند ماست نمی تواند به پنکیک شما بافتی نرم ببخشد و در عین حال چربی و کالری بسیار کمتری داشته باشد. حتی می توانید به جای ماست ساده از ماست های طعم دار میوه ای یا وانیلی استفاده کنید و از این کاربرد ماست در آشپزی لذت ببرید. همچنین می توانید از این روش در پخت سایر نان های صبحانه مانند وافل، کیک قهوه یا کلوچه استفاده کنید.

به عنوان جایگزین خامه ترش

خامه ترش، انتخابی خوشمزه و در عین حال پرکالری است. اگر جایگزین مناسبی می خواهید، ماست ساده یونانی را امتحان کنید. ماست یک جایگزین آسان و خوشمزه برای استفاده در دیپ ها و سس ها است.

به جای سس مایونز در سالاد الویه

برای یک نسخه سبک و سالم تر از سالاد مورد علاقه خود، مایونز را جایگزین ماست ساده کنید. ممکن است نتیجه آن دقیقاً یکسان نباشد اما وقتی عادت کنید، به سختی متوجه تفاوت خواهید شد. این کاربرد ماست در آشپزی، صرفا محدود به سالاد الویه نمی باشد و می توانید در تمامی موارد دیگر ماست را جایگزین مایونز کنید.

دفعه بعد که در دستور پختی مایونز را دیدید از خود بپرسید که آیا ماست می تواند جایگزین آن باشد یا خیر؟ به احتمال زیاد پاسخ مثبت و نتیجه کار، بسیار قابل قبول خواهد بود.

برای کاهش گرما

دفعه بعد که با یک کاسه سوپ خیلی داغ، یک سرخ کردنی تند یا غذای دیگری که حرارت زیادی داشت مواجه شدید، یک ماست اضافه کنید.

یک شیرینی خامه ای درست کنید

اگر هوس شیرینی خامه ای کرده اید اما رژیم دارید، استفاده از ماست در پخت شیرینی، می تواند انتخابی مناسب باشد.

نوشیدنی

شاید یکی از عجیب ترین کاربردهای ماست در آشپزی به نظر بیاید اما نوشیدنی های زیادی وجود دارند که می توانید با ماست آن ها را آماده کنید. به سادگی میوه های تازه و رسیده یا یخ زده را در مخلوط کن یا غذاساز پوره کنید و سپس مقداری ماست به آن اضافه کنید. کمی آب یا شیر برای رقیق شدن و به میزان دلخواه مقداری شکر یا عسل به آن اضافه کنید. اسموتی خوشمزه شما آماده است.

پخت گوشت و سبزیجات

ماست یک مزه دهنده خوشمزه و خامه ای برای مرغ، ماهی یا حتی سبزیجات می سازد. ماست و ادویه های دلخواه خودتان را با هم مخلوط کنید و از آن برای طعم دار کردن گوشت یا سبزیجات استفاده نمایید. طعم نهایی بی نظیر و بسیار ترد خواهد بود.

دوغ

دوغ یکی از نوشیدنی های محبوب ایرانی ها است که با استفاده از ماست، می توانید به سادگی دوغ سالم و خانگی درست کنید و از طعم خاص آن لذت ببرید.

4.7/5 - (7 امتیاز)

درباره سعید یزدانی

همچنین ببینید

اختلال در خوردن

اختلال در خوردن و هر آنچه لازم است در این مورد بدانید!

از جمله مشکلاتی که ممکن است برای افراد مشکلات زیادی را به وجود بیاورد اختلال …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *