اخبار ایران و جهان

درباره جرم انتشار اسکرین شات چه می دانید؟

درباره جرم انتشار اسکرین شات چه می دانید؟

روزانه تعداد کاربران شبکه های اجتماعی و اینترنت در حال افزایش است. اما این مسئله مشکلاتی را هم به همراه دارد که نمونه آن انتشار اسکرین شات است.

در ادامه به عنوان های زیر اشاره می کنیم:

  • انتشار اسکرین شات
  • مجازات انتشار اسکرین شات در قانون چیست؟
  • مجازات تهدید به انتشار اسکرین شات در قانون چیست؟
  • آیا اسکرین شات سند حساب می شود؟
  • پیگیری در مراجع قضایی چگونه است؟
  • چه باید کرد؟

انتشار اسکرین شات

حتما برای شما هم پیش آمده است که بعد از گفت و گویی مهم از صفحه چت اسکرین شات بگیرید. آن را برای شخص دیگری بفرستید و سرگرم صحبت راجع به آن شوید.

این کار یکی از اشتباهات بسیار رایجی است که کاربران در فضای مجازی مرتکب آن می شوند. طبق قانون انجام این کار تجاوز به حریم شخصی دیگران است و مجازات دارد!

البته استفاده از اسکرین شات ممکن است جنبه های مثبتی هم داشته باشد اما باید به هیچ عنوان باعث افشای اطلاعات خصوصی دیگران و آزار آن ها نشود.

مجازات انتشار اسکرین شات در قانون چیست؟

طبق قانون مجازات اسلامی در ماده ۷۴۵ و ماده ۱۶ و ۱۷ جرایم رایانه ای، انتشار اسکرین شات از چت با دیگران جرم محسوب می شود. و مجازات آن ۷۴ ضربه شلاق و ۲ سال زندان یا جریمه نقدی از پانصد تا چهار میلیون تومان را به همراه دارد.

مجازات تهدید به انتشار اسکرین شات در قانون چیست؟

طبق بند ۸ ماده واحده احترام به آزادی های مشروع و حفظ حقوق شهروندی، نه تنها انتشار بلکه تهدید به آن هم جرم است.

با توجه به ماده ۶۶۹ قانون مجازات اسلامی تهدید به انجام عملی که ممکن است ضرر آبرویی و شرافتی یا افشای اسرار خانوادگی شود جرم است و ۷۴ ضربه شلاق یا ۲ سال زندان نتیجه آن است.

جرم انتشار اسکرین شات

آیا اسکرین شات سند حساب می شود؟

به دست آوردن سند و مدرک نیازمند روش های قانونی است. در غیر این صورت ممکن است دادگاه آن را نپذیرد و حتی علیه خود شخص استفاده کند.

مدرک هایی که افراد از هک کردن ایمیل، ضبط صدا و اسکرین شات بدست می آوردند در دادگاه پذیرفته نخواهد شد. پس می توان گفت شکایت با استفاده از اسکرین شات معتبر نیست چون که سند حساب نمی شود.

پیگیری در مراجع قضایی چگونه است؟

افرادی که به هر طریقی با اسکرین شات تهدید شده اند می توانند با مراجعه به دادسرای جرائم رایانه ای و مراجع انتظامی، از فرد یا افراد تهدید کننده شکایت کنند.

البته بهتر است به این نکته توجه داشت که اسرار خصوصی در ایران به صورت مشخص تعریف نشده است و صرفا برخی مصادیق بارز آن مشخص است.

دادگاه با استفاده از کارشناسان خود پرونده را بررسی کرده و رای خود را صادر خواهد کرد.

چه باید کرد؟

بعد از افزایش آمار سواستفاده از اسکرین شات مدیران پیام رسان ها به فکر رفع این مشکل افتادند.

یکی از کار هایی که هنگام چت درمورد موضوعات خصوصی پیشنهاد می شود استفاده از سیکرت چت یا secret chat است. در این قابلیت شما می توانید به پیام های خود زمان بدهید که بعد از دیده شدن خود به خود پاک شوند.

از شما بسیار متشکریم که مطلب سایت مارا برای مطالعه انتخاب کردید.

رای دادن
مشاهده بیشتر

1 دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا