تغذیهداروهاسلامت

درباره کرفس بیشتر بدانید

درباره کرفس که یک انتخاب عالی برای میان ‌وعده‌های کم کالری است، شاید کمتر خوانده باشید اما خوب است بدانید کرفس یک سبزی محبوب است که تقریباً در هر سینی سبزیجات یا در کنار هر سینی سبزی یافت می‌شود. و اگرچه همه افراد جامعه اطلاع دارند که کرفس دارای کالری کمی است اما به ندرت هستند افرادی که متوجه باشند که این سبزی سرشار از آنتی اکسیدان چقدر می تواند سلامت کوتاه مدت و بلندمدت را تقویت کند.

ممکن است هیجان انگیزترین عطر و طعم را ارائه نکند، اما کمبود مواد مغذی را جبران می کند. علاوه بر این، طعم و عطر ملایم آن می تواند یکی از بزرگترین نقاط قوت آن باشد، زیرا به عنوان وسیله ای برای غوطه ور شدن به خوبی عمل می کند و در مجموعه وسیعی از سوپ ها و سالادها گنجانده شده است.

کرفس که عضوی از خانواده چتریان است، ارتباط نزدیکی با هویج و ازگیل دارد. مورخان بر این باورند که منشاء آن در منطقه مدیترانه است، جایی که به دلیل خواص دارویی آن مورد توجه بوده است.

کرفس که به طور گسترده به عنوان یکی از سالم ترین میان وعده های موجود شناخته می شود، منبع فوق العاده ای از فیبر است. محتوای فیبر آن به ویژه با توجه به کالری کم این سبزی چشمگیر است. این یک گزینه عالی برای کسانی است که نگران کاهش وزن یا حفظ هضم سالم هستند.

سایر فواید کلیدی درباره کرفس عبارتند از:

۱-پیشگیری از سرطان

کرفس سرشار از آنتی اکسیدان است. اینها شامل انواع شناخته شده مانند فلاونوئیدها و ویتامین C و همچنین لونولارین و برگاپتن است. این آنتی اکسیدان ها و سایر آنتی اکسیدان ها به جلوگیری از استرس اکسیداتیو که به سرطان کمک می کند کمک می کند.

۲-مدیریت فشار خون

کرفس سرشار از ماده شیمیایی گیاهی به نام فتالید است. تصور می شود که این ترکیب بافت های دیواره شریان را شل می کند تا جریان خون سالم را تقویت کند. این افزایش جریان خون ممکن است منجر به کاهش فشار خون شود. شرکت کنندگان در یک مطالعه قابل توجه که شامل عصاره دانه کرفس بود، کاهش فشار خون سیستولیک و دیاستولیک را تجربه کردند.

۳-پیشگیری و درمان بیماری آلزایمر

تحقیقات نشان می دهد که عصاره دانه کرفس حافظه را بهبود می بخشد. این عصاره می تواند نقش ارزنده ای هم در درمان آلزایمر داشته باشد و هم در وهله اول از بروز آن جلوگیری کند.

۴-تغذیه

کرفس حاوی سطوح بالایی از چندین نوع آنتی اکسیدان از جمله فلاونوئیدها است. اینها برای محدود کردن استرس اکسیداتیو با رادیکال های آزاد مبارزه می کنند و می توانند در کاهش خطر ابتلا به سرطان نقش داشته باشند.

کرفس همچنین منبع خوبی از موارد زیر است:

  • ویتامین A
  • ویتامین سی
  • ویتامین K
  • پتاسیم
  • فولات
  • مواد مغذی در هر وعده

یک فنجان کرفس خرد شده حاوی:

  • کالری: ۱۴
  • پروتئین : کمتر از ۱ گرم
  • چربی : کمتر از ۱ گرم
  • کربوهیدرات : ۳ گرم
  • فیبر : ۱٫۶ گرم
  • شکر: ۱ گرم

مواردمصرف برگ کرفس

چیزهایی که باید درباره کرفس به آنها توجه کنید

مصرف زیاد کرفس می تواند باعث نفخ یا گاز معده در برخی افراد شود. این عوارض جانبی ممکن است ناشی از سطوح بالای ترکیب مانیتول در این سبزیجات باشد که تحقیقات مرتبط با مشکلات گوارشی است.

شیوه پخت و خوردن کرفس

برای تهیه یک وعده غذایی یا میان وعده عالی بر پایه کرفس می توان از انواع روش های تهیه غذا استفاده کرد. این سبزی برای مدت طولانی گزینه مورد علاقه برای خوردن خام بوده است – به خصوص در سالاد و پیش غذاها.

در غیر این صورت، می توان آن را آب پز، بلانچ یا بخار پز کرد. با این حال، به خاطر داشته باشید که جوشاندن و سفید کردن کرفس به طور چشمگیری محتوای آنتی اکسیدانی فنلی آن را کاهش می دهد. بخارپز کردن تأثیر قابل توجهی بر فعالیت آنتی اکسیدانی ندارد

4.7/5 - (11 امتیاز)
مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا