همه چیز درباره شیر سلطان جنگل

همه چیز درباره شیر سلطان جنگل

شیر سلطان جنگل گربه سانی درنده ، وحشی و قدرتمند که همه زیستگاه آن را با صحرای آفریقا می شناسند بعد از ببر سیبری بزرگترین گربه سان شناخته می شود که تعدادی از نسل آنها در هند نیز هنوز زنده و پا برجا هستند.

شیر بدنی با پوشش زرد ، قهوه ای یا به تعبیری دیگر خز طلایی دارند که این گونه پوشش باعث استتار آنها در هنگام شکار نیز می شود.

مختصات ظاهری شیر سلطان جنگل

شیرها با چثه ای قوی حدود ۱ تا ۱ و نیم متر قد دارند .تعداد دندانهای آنها ۳۰ عدد می باشد .شیر نر معمولا با وزنی حدود ۲۰۰ کیلوگرم از شیر ماده که تقریبا تا ۱۳۰ کیلو وزن دارند بزرگتر است.تاحالا وزن بزرگترین شیر در دنیا ۳۳۰ کیلو هم ثبت شده است.

شیرهای نر با یال اطراف سر و گردن خود از شیرهای ماده که هیچ گونه یالی ندارند شناخته می شوند این تفاوت بارز را فقط در شیرها میتوانید ببینید. یال شیر نر همچنین نمادی از توانایی مبارزه و سلامتی آنها برای همتایان بالقوه و رقبا است.

حقایق جالب درباره شیر

شیرها اکثرا به صورت گروهی زندگی می کنند و می توان گفت حالتی اجتماعی را بر می گزینند که ترکیبی از شیر نر ، شیرهای ماده و توله های آنهاست که شیرهای جوان به سن دو سالگی می رسند می توانند از گروه خارج شوند.در زندگی شیرها پذیرش شیر نر به عنوان عامل غرور و برتری از طرف ماده ها پذیرفته می شود.صدای غرور آمیز شیرها معمولا تا فاصله ۵ مایلی شنیده می شود که این نشان دهنده ی غرور این حیوان بی نظیر در طبیعت است.

مختصات ظاهری شیر سلطان جنگل

شیر همچنیین سرعت زیادی دارند که موقعی دنبال طعمه میروند این سرعت شیرها بارها دیده شده است اگرچه پس از خوردن غذای روزانه به همراه گروه و یا خانواده خودش در گوشه یا سایه درختی به استراحت و خمیازه کشیدن می پردازد.آنها همچنین پرش شگفت انگیزی  دارند که تا ارتفاع ۳۶ فوت ثبت شده است این حیوان به خوبی نیز صعود می کند و قادر است به راحتی از تنه عمودی درختان بالا برود.

در طبیعت ، طول عمر متوسط شیر بین ۱۰ تا ۱۴ سال است. آنها می توانند تا ۲۰ و ۲۵ سال در اسارت زندگی کنند.

تغذیه شیر سلطان جنگل

رژیم غذایی برتر شیر در درجه اول گوشت است شیرها حیوانات زیادی حتی بزرگتر از جثه خودشان  را که در علفزارهای محل زندگی خود پیدا می کنند شکار و مصرف می کنند. این حیوانات شامل گورخر ، آهو ، زرافه و… است. شیر نر روزانه به ۷ کیلوگرم غذا نیاز دارد و ماده می تواند با ۵ کیلو زنده بماند.شیر در خانواده شیرها معمولا به عهده زنان است.

آنها در مواقعی نیز در واقع از تاکتیک های شکار هوشمند استفاده خواهند کرد و به صورت گروهی برای به دام انداختن و شکار طعمه هایی که در غیر این صورت نمی توانند هنگام شکار خود به خود دست یابند کار خواهند کرد. آنها همچنین از این «رویکرد تیمی» برای سایر فعالیتهای درون غرور استفاده می کنند.

بخوانید زیباست: معرفی ۱۰ سگ برتر دنیا + عکس

شیرها تنبل نیز هستند

شیرها تنبل نیز هستند

در واقع اگر شیر سلطان جنگل را تاحدودی یک حیوان تنبل بنامیم شاید بی راه نباشد چون یک شیر معمولی بین ۱۶ تا ۲۰ ساعت در روز صرف استراحت یا خواب می کند. این به این دلیل است که آنها غدد عرق زیادی ندارند بنابراین شیرها برای حفظ انرژی خود استراحت مطلق دارند و نظاره گر تکامل جهان در اطراف خود هستند. آنها شب ها زمانی که هوا سردتر است بیشتر فعال هستند اگرچه بیشتر فعالیت های شکار خود را در طول روز انجام می دهند.

شیرها بینایی شگفت انگیزی دارند

چشمان شیر شش برابر چشمان یک انسان نسبت به نور حساس هستند. این بدان معناست که دید در شب آنها بسیار بهتر از برخی از طعمه های آنها است.

دشمنان شیر سلطان جنگل 

شیر سلطان جنگل در اطراف خود معمولا به جز کفتارها که برخی مواقع می توانند به آن آسیب بزنند دشمن دیگری ندارد. اگرچه برخی وقتها زرافه و فیل هم برای دفاع خود یا حالتی هشدار دهنده به شیر صدمه وارد می کنند.

اما نکته ای که در زمینه دشمنی شیر وجود دارد بین خودشان است که تهدید بزرگی برایشان محسوب می شود و نرها اغلب برای تسخیر گله، شیر رقیب و توله ها را نابود می کنند.

مرگ و میر در شیرها

از جمله بیماری‌هایی که شیر را از پای در می‌آورد ویروسی است که از طریق کفتارها منتقل می شود.

به عنوان مثال در بازه زمانی ۱۹۹۳ تا ۱۹۹۷ حدود هزار شیر به دلیل ابتلا به هاری از بین رفتند.

زاد و ولد شیرها

این حیوان قادر است از ۲ تا ۳ سالگی به تولید مثل بپردازند با این حال شیرها تا زمانی که گله به طور کامل سازماندهی نگردد باردار نمی شوند.

طول شیر دادن شیر سلطان جنگل به بچه هایشان ۴ ماه طول می کشد و در هر زمانی از ۱ تا ۶ توله به دنیا می آورد.

زاد و ولد شیرها

بچه شیرها در زمان به دنیا امدن کور هستند و آسیب پذیری زیادی دارند.

اما پوشش بدن آنها چون تیره تر می باشد در نبود پدر و مادرشان به خوبی از دید دشمنان استتار می گردند.

البته نیمی از بچه شیرها به ۱ سالگی می رسند و از هر ۵ توله ۴ تای آنها به دلیل حمله حیوانات یا گرسنگی می می‌میرند.

بچه شیرها تا ۶ ماهگی شیر می خورند و بعد از ۱۲ هفته شدن خوردن گوشت را آغاز می کنند. و بعد از یک ساله شدن می توانند کم کم شکار را شروع کنند.

طول عمر شیر سلطان جنگل

اگر این گربه سان ها  زندگی آنها در طبیعت باشد بین ۱۰ تا ۱۵ سال عمر می کنند و اگر در باغ وحش باشند عمری طولانی تر نیز دارند.

صدای غرش شیرها

نعره شیر سلطان جنگل برای همه حیوانات و حتی انسانها ترسناک است چرا که از هر گربه سان دیگری بیشتر است و تا ۱۱۴ دسی بل می رسد و از فاصله ی ۸ کیلومتری شنیده خواهد شد.

شیرها اکثرا برای هشدار، دفاع و پیدا کردن تیم و گله ی خود غرش و نعره می کشند.

تعداد شیرهای جهان

در حال حاضر از شیر سلطان جنگلها در زیستگاهی که قبلا نام بردیم ۲۰ هزار گونه باقی مانده است و در آسیا نیز کل شیرهای زنده به ۶۰۰ عدد می رسد.

رابطه شیر سلطان جنگل با انسانها

شیرها اکثرا انسان را به عنوان طعمه نگاه نمی کنند اما در برخی از دهکده های آفریقا هر ساله آمار وجود دارد که شیر به انسانها حمله می کنند.

از جمله آمار تکان دهنده خوردن انسان توسط شیرها به سال ۱۹۸۹ بر می گردد که دو شیر کنیایی در طی دوره ای ۹ ماهه ۱۳۰ انسان از کارگران راه آهن را کشتند.

امیدوارم از این مقاله بهره لازم را برده باشید ما را از نظرات زیبایتان بی نصیب نگذارید.

درباره kh.a

همچنین ببینید

حقایقی درباره ی پنگوئن ها که نمی دانید

حقایقی درباره ی پنگوئن ها که نمی دانید

حقایقی درباره ی پنگوئن ها که نمی دانید پنگوئن ها خیلی باهوش می باشند و …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *