چهارشنبه , شهریور ۳۱ ۱۴۰۰
پلنگ قویترین و بزرگترین گربه سان جهان

پلنگ قویترین و بزرگترین گربه سان جهان

مقدمه

امروز می‌خواهیم برایتان در مورد گربه سانی قوی، مغرور، بزرگ، پر ابهت و تنها بنویسم بله این گربه سان عظیم الجثه پلنگ نام دارد که گونه ای از  آن بزرگترین و خطرناک ترین گربه سان دنیا محسوب می شود. این حیوان وحشی، خطرناک و بسیار زیبا به دلیل اینکه در کوهستانها، جاهای مرتفع و غیر قابل دسترس زیست می کند مغرورترین و خطرناکترین شناخته شده است.

زیستگاه قویترین گربه سان جهان

پلنگ اگرچه با زیست محیطی اش در آفریقا شناخته می شود اما تقریبا در اکثر نقاط دنیا از جمله ایران، روسیه، عربستان سعودی، چین، هندوستان، سریلانکا، آسیای مرکزی و خاور دور یافت می شود البته امروزه محدودتر از گذشته یافت می شود.

تغذیه 

پلنگ تقریبا انواع موجودات را به دام می اندازد و از آنها تغذیه می کند در شناختی که از این حیوان شده است او علاوه بر ماهی ها، گاومیش ها، میمون ها، گوزن‌ها و بقیه جانواران حتی پرندگان را نیز به دام می اندازد.

خصوصیات ظاهری بزرگترین گربه سان جهان

خطر پلنگ برای انسان

پلنگها اکثرا رنگ روشن دارند و لکه های تیره ای روی بدن آنها دیده می شود. این لکه ها شبیه به گل رز است. پلنگ های سیاه نیز وجود دارند که به دلیل تیره بودن خز آنها به سختی می توان نقاط گلدار آنها را مشاهده کرد.

این لگه های تیره باعث زیبایی این حیوان شده است به طوری که انسان‌ها در برخی طراحی ها از بدن این حیوان زیبا الگو گرفته اند.

سرعت 

این موجود عظیم الجثه گربه سانان سریع هستند و می توانند تا ۵۸ کیلومتر بر ساعت حرکت کنند ! در مواقع شکار آنها سعی می کنند به آرامی به طعمه‌ نزدیک شده و در یک حرکت برق آسا شکارشان کنند. آنها همچنین فوق العاده فنری هستند و می توانند ۶ متر به جلو در هوا بپرند

خصوصیات اخلاقی و رفتاری 

آنها بسیار تنها هستند و بیشتر وقت خود را تنها می گذرانند. هر کدام قلمرو خود را دارند و خراش هایی روی درختان ، علائم بوی ادرار و مدفوع باقی می گذارند تا به دیگر پلنگ ها هشدار دهند که از آنها دوری کنند! پلنگ‌ها اکثرا مواقع نزدیکی و جفت گیری برای تولید مثل کنار همدیگر می آیند.

پلنگ ها کوهنوردان ماهری هستند و دوست دارند در طول روز در شاخه های درختان استراحت کنند. آنها همچنین جانوران قوی هستند و می توانند طعمه های سنگین خود را به داخل درختان ببرند تا حیوانات مزاحم  مزاحم مانند کفتارها غذای آنها را ندزدند.

پلنگ‌ها همچنبن حیوانات شب زنده داری هستند و در شب نیز  به دنبال غذا می گردند فعال هستند. آنها بیشتر روزهای خود را در حال استراحت ، استتار در درختان یا مخفی شدن در غارها می گذرانند.

تولید مثل 

پلنگهای ماده در هر زمان از سال زایمان می کنند که طول آن به ۱۰۵ روز هم می رسد در این زمان ، آنها معمولاً دو یا سه توله را به دنیا می آورند. مادران تا سن دو سالگی در کنار توله های خود می مانند تا زمانی که آنها برای شکار و مراقبت از خود آماده شوند.

بچه پلنگ

نحوه ارتباط پلنگ‌ها با یکدیگر

این گربه سان زیبا از طریق تماس های متمایز با یکدیگر ارتباط برقرار می کنند . به عنوان مثال ، وقتی نر می خواهد پلنگ دیگری را از حضور خود آگاه کند ، سرفه های خشن و تند ایجاد می کند. آنها همچنین هنگام عصبانیت غرغر می کنند و مانند گربه های اهلی هنگام شادی و آرامش غرغر می کنند.

عمر پلنگ‌ها

پلنگ‌ها معمولا حیوانات ساکتی هستند و طول عمر آنها بین ۱۰ تا ۱۵ سال می باشد که در حال حاضر به دلیل شکار غیر مجاز که در ایران اکثرا با لاشه مسموم شکار شده اند به شدت در انقراض هستند.

خطر پلنگها برای انسان

از آنجایی که جز گونه های وحشی محسوب می شود برای انسان خطرهایی را دارند و به انسانها نیز حمله می کنند در سال‌های گذشته در ایران در ارتفاعات ايرانشهر سیستان و بلوچستان یک کودک ۱۲ ساله را طعمه خود کردند در دیگر نقاط جهان نیز این خطر برای انسان‌ها وجود دارد که مورد حمله پلنگ واقع شوند.

بخوانید بسیار جالب:همه چیز درباره شیر سلطان جنگل

از اینکه سایت ما را برای مطالعه انتخاب کردین متشکریم. امیدوارم از این مقاله رضایت و بهره کافی را برده باشید.

درباره kh.a

همچنین ببینید

حقایقی درباره ی پنگوئن ها که نمی دانید

حقایقی درباره ی پنگوئن ها که نمی دانید

حقایقی درباره ی پنگوئن ها که نمی دانید پنگوئن ها خیلی باهوش می باشند و …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *