مقالات متفرقه

تعصب ناشی از ناآگاهی

با سلام و احترام به وب سایت برزام خوش آمدید با نوشته ی بسیار زیبای تعصب ناشی از ناآگاهی در خدمت شما هستیم در این نوشته در مورد جهل و دیدگاههای کورکورانه افراد صحبت شده است.یکی از بزرگترین عیوب انسانی که البته در جای خودش بسیار هم کاربرد دارد تعصب می باشد .

در تعریف تعصب آمده است که این خصلت جز عیوب و زشتی های اخلاقی می باشد که مایه دوری از حق و نرسیدن به کمال انسانی می شود و اساسا وابستگی غیر منطقی به چیزی چنان که انسان با آن حق را فدا کند تعریف شده است .

تعصب معمولا با اعتقادات دینی افراد گره خورده است و بسیاری از درگیری ها و جنگ های انسانی نیز از همین تعصب نشات گرفته است اما واقعا تعصب در دین و جاهای دیگر کجا مجاز شمرده می شود که در ادامه برایتان بازگو می کنیم .

تعصب ناشی از ناآگاهی

در میان اجرای تمامی واجبات و مستحبات دینی ما که از شاخ و برگ فراوانی برخوردار است، برای همه ما پیش آمده گاهاً با افرادی بر خورد می کنیم که  دانسته یا ندانسته یا به دلیل تعصب ناشی از ناآگاهی باعث رنجش ما می شوند و و پافشاری بر بعضی از مسائلی دارند که شاید از دستورات واجب دینی ما نباشد به همین دلیل جستجویی در منابع دینی و مذهبی داشتیم که ما را به این روایت حضرت امام سجاد (ع) رساند که کتاب خصال آن را منتشر کرده است.

امام سجاد علیه السلام از سه خصلتی که تمام دستورهای دین در آن نهفته است را بیان فرموده اند: «عَنْ أَبِي مَالِكٍ قَالَ: قُلْتُ لِعَلِيِّ بْنِ الْحُسَيْنِ (ع) أَخْبِرْنِي بِجَمِيعِ شَرَائِعِ الدِّينِ قَالَ قَوْلُ الْحَقِّ وَ الْحُكْمُ بِالْعَدْلِ وَ الْوَفَاءُ بِالْعَهْدِ»

ابی مالک می گوید: به امام سجّاد عليه السلام عرض كردم: مرا از تمام دستورهاى دين آگاه كنيد، امام عليه السلام فرمودند: حقگويى، قضاوت عادلانه و وفاى به عهد.(الخصال، ج‏۱، ص: ۱۱۳)

رای دادن
مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا