بیماریهاتغذیهداروها

خواص ترنج چیست؟

آشنایی با میوه ترنج

خواص ترنج چیست؟ شاید ترنج را از دسر قاشقی خوشمزه اش بشناسید یا مربائی که از میوه آن درست می کنیم، اما آیا تا به حال از خود پرسیده اید که چه خواصی دارد و چه فوایدی برای بدن دارد؟

ترنج چیست؟

ترنج یک میوه مرکبات است که شبیه ترکیبی از لیمو و پرتقال است، عمدتاً در جنوب ایتالیا رشد می کند و سرشار از فلاونوئیدها، پلی فنول ها و ترکیبات بی نظیر است.

به خصوص به دلیل استفاده از آن در غذا و به عنوان یک ماده تشکیل دهنده در چای به دلیل اسانس و بوی فوق العاده آن بسیار محبوب است. در محصولات مراقبت شخصی مانند عطرها و دئودورانت ها استفاده می شود.

در طب سنتی ایتالیا از آن برای درمان بیماری هایی مانند تب، گلودرد و عفونت های تنفسی و مجاری ادراری استفاده می شد.

همچنین ببینید: خواص بی نظیر سیب برای سلامتی

با این حال، امروزه از آن عمدتاً در زمینه رایحه درمانی و همچنین به عنوان یک مکمل غذایی برای مدیریت برخی بیماری ها (به عنوان مثال قلبی عروقی) استفاده می کنیم.

خواص ترنج چیست؟

مهمترین فوایدی که با ترنج مرتبط شده اند عبارتند از:

  • کاهش سطح کلسترول
  • کاهش تری گلیسیرید
  • بهبود سلامت گوارش
  • کمک به هضم غذا
  • بهبود سطح گلوکز و وزن بدن
  • کاهش استرس
  • کاهش التهاب
  • عملکرد آنتی اکسیدانی و ضد میکروبی قوی
  • بهبود برخی شرایط روانپزشکی (مانند افسردگی)
  • کاهش درد مفاصل
  • حمایت از سلامت استخوان، روده و پوست
  • بهبود شرایط پوستی مانند پسوریازیس
  • محافظت در برابر بیماری ها (فیلتراسیون کبد چرب غیر الکلی و غیره)

از جمله خواص ترنج که مورد مطالعه و تایید شده است ، حمایت از سلامت قلب و عروق و محافظت قوی در برابر سندرم متابولیک و دیابت، از طریق تاثیر ارزشمند آن بر سطح چربی و گلوکز خون است.

طبق تحقیقات، این مزایا مربوط به مکمل های غذایی است که حاوی ترنج به تنهایی یا ترکیبی با سایر مواد گیاهی (مانند کنگر فرنگی ) هستند.

علاوه بر این، آب آن اثر ضد التهابی دارد و به همین دلیل احتمالاً برای افراد مبتلا به بیماری های التهابی روده مفید است.

آشنایی با میوه ترنج

اثر محافظتی ترنج بر روی سیستم عصبی مربوط به روش رایحه درمانی (رایحه درمانی) است که تحقیقات موجود نتایج متناقضی را در مورد فواید آن در موارد اضطراب و افسردگی نشان می دهد.

هشدارها

از دیگر خواص ترنج این است که اگر آن را به صورت مکمل غذایی مصرف می کنید، احتمالاً سطح قند خون خود را کاهش می دهید و اگر از داروهای ضد دیابت استفاده می کنید، باید به پزشک خود اطلاع دهید .

علاوه بر این، ترنج می تواند باعث افزایش حساسیت به نور پوست شود و به همین دلیل باید در مصرف داروهایی که باعث حساسیت به نور می شوند، با احتیاط مصرف شود.

به حساس ترین گروه ها مانند کودکان، زنان  باردار و شیرده توصیه می شود از مصرف ترنج برای مقاصد درمانی خودداری کنند .

با این حال، به طور کلی، عوارض جانبی ناشی از خوردن یا استفاده از ترنج به هر شکلی نادر و عمدتاً خفیف است (به عنوان مثال، سوزش سر دل).

نتیجه گیری

ترنج میوه ای پر از شگفتی است و راه های مختلفی برای استفاده از مزایای آن وجود دارد.

بنابراین چه به اسانس،آب،عصاره یا فرم ثبت شده آن در یک مکمل غذایی اشاره کنیم،این مرکبات ترش در بدن ما «شیرین» خواهد بود.

رای دادن
نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا