بیماریهاتغذیهداروها

انواع بیماری های قلبی

بیماری های قلبی خطرناک

بعضی افراد با گفتن بیماری های قلبی به یاد سکته‌های قلبی می‌افتند؛ با این حال بیماری هایی که قلب را درگیر می‌کنند به طور گسترده هستند که شامل بیماری عروق کرونر، نارسایی قلبی، آریتمی قلبی، کاردیومیوپاتی و غیره می باشند. برای اینکه دلایل بیماری‌های قلبی را درک کنید، باید اطلاعاتی از اینکه هر کدام از بیماریهای قلبی چگونه اتفاق می افتند داشته باشید. ما در اینجا برخی از آنها را برایتان آورده ایم.

حمله قلبی (سکته قلبی)

 زمانی اتفاق می‌افتد که یک یا چند تا از عروق کرونر ( عروقی که عمل خون رسانی و تغذیه قلب را انجام می دهند) توسط لخته خون یا عوامل دیگری بسته شده باشند؛ این اتفاق باعث کمبود خون در قسمتی از قلب و در نهایت مرگ آن قسمت از عضله قلب میشود.

حمله قلبی (سکته قلبی)

 بیماری عروق کرونر

 عروق کرونر که مواد غذایی، اکسیژن و خون را به ماهیچه قلب می رسانند به خاطر تجمع کلسترول آسیب می‌بیند و در نهایت این حالت موجب نرسیدن خون و اکسیژن کافی به قلب می شود و ریسک حمله قلبی افزایش می یابد.

 آریتمی

 اریتمی تپش نامنظم قلب می باشد. ممکن است ضربان قلب تند یا کند باشد یا نامنظمی های دیگری در آن مشاهده شود؛ این اتفاق می‌تواند میزان خون رسانی قلب به اندام آنها را تحت تاثیر قرار دهد.

کاردیومیوپاتی

کاردیومیوپاتی موجب تغییراتی در ماهیچه قلب میشود و توانایی قلب در پمپاژ کردن خون را کاهش میدهد.

علل بیماری های قلبی

به طور کلی می توانیم علت بیماری های قلبی را  در دو دسته تقسیم کرد. برخی از آنها قابل تعدیل هستند یعنی با مداخله کردن پزشک و یا تغییر سبک زندگی می توانیم آنها را اصلاح کنیم به نحوی که احتمال وقوع بیماری قلبی کمتر شود و برخی عوامل غیر قابل تعدیل هستند و ما نمی توانیم آنها را تغییر دهیم.

●عوامل غیر قابل تعدیل بیماری های قلبی

سن

هر چقدر سن افزایش یابد کارایی دستگاه گردش خون کمتر خواهد شد و در نتیجه احتمال بروز مشکلات قلبی بیشتر می شود‌‌‌.

جنس

خطر بیماری قلبی در مردان بیشتر از زنان است ولی بعد از ۶۰ سالگی این فاکتور در هر دو جنس یکسان می شود.

 سابقه خانوادگی بیماری قلبی

کسانی که در خانواده خود افراد مبتلا به بیماری قلبی، فشار خون، دیابت داشته اند بیشتر از دیگران در معرض این بیماری ها هستند.

●عوامل قابل تعدیل بیماری های قلبی

رژیم غذایی نامناسب

قطعا یکی از مهمترین عوامل موثر در این زمینه، رژیم غذایی می باشد‌. مصرف زیاد نمک ها، چربی های مضر، غذاهای کنسروی، سوسیس و کالباس، غذاهای سرخ کردنی، مصرف کم میوه جات و سبزی باعث افزایش فشار خون، افزایش کلسترول خون و بیماری های قلبی می شود.

رژیم غذایی نامناسب

دخانیات و بیماری های قلبی

 سیگار توسط مونوکسید کربن و نیکوتین خود تاثیرات زیان آوری روی قلب می گذارد. مونوکسید کربن موجود در دود سیگار با هموگلوبین موجود در گلبول قرمز ترکیب شده و نمی گذارد که اکسیژن با هموگلوبین پیوند دهد. در نتیجه اکسیژن در دسترس برای عضله قلب کاهش می یابد.

دخانیات و بیماری های قلبی

کلسترول خون بالا

 به دلیل رسوب کلسترول به دیواره سرخرگ ها، ممکن است رگ دچار گرفتگی شود. پس لازم است با کنترل کردن میزان مصرف چربی، افزایش مصرف امگا۳ و میوه و سبزیجات و تنظیم فعالیت روزانه، کلسترول خون را تنظیم کنیم.

فشار خون بالا

 فشار خون بالا موجب سخت شدن عروق، تصلب شرایین و در نهایت سکته قلبی و مغزی می شود.پر فشاری در ارتباط مستقیم با مصرف غذا های شور و کنسروی می باشد. فشار خون بالا در اکثر مواقع علامتی ندارد و پس از اندازه گیری توسط پزشک تشخیص داده می شود.

دیابت و بیماری های قلبی

بیماری دیابت زمینه ساز فشار خون بالا و بیماری کلیوی و قلبی می باشد. تا حدی با رعایت برخی اصول می توان از این بیماری جلوگیری کرد. کاهش مصرف نوشابه، نگه داشت وزن بدن در محدوده طبیعی، رژیم کم نمک و کم چرب، مصرف نان و غلات کامل به جای کیک و شیرینی ، کاهش مصرف قند های ساده می تواند در این مورد بسیار کمک کننده باشد.

دیابت و بیماری های قلبی

کم تحرکی

 کم تحرکی باعث چاقی می شود و به دنبال آن بیماری های زمینه ای مثل دیابت، انواع سرطان‌ها و بیماری‌های قلبی ظاهر می شوند. فعالیتی که منجر به افزایش ضربان قلب شود مفید می باشد.

ورزش پیاده روی را جدی بگیریم

کلام آخر

پس برای داشتن یک زندگی سالم و به دور از بیماری باید سبک زندگی خود را اصلاح کنیم؛ به این صورت که رژیم غذایی سالم را رعایت کنیم (استفاده کمتر از قند ها و چربی ها، افزایش مصرف ماهی، جایگزینی قند پیچیده به جای قند ساده، رژیم غذایی کم نمک و کم چرب، مصرف پروتئین به میزان نیاز، مصرف آب ۶_۸ لیوان در روز) و روزانه حداقل نیم ساعت فعالیت ورزشی مثل پیاده‌روی یا دوچرخه سواری یا تمرین در باشگاه را در برنامه خود در نظر بگیریم، تا حد ممکن از شرایط استرس زا دوری کنیم و از مصرف سیگار و قلیان و الکل پرهیز کنیم.

البته فراموش نکنید که چکاپ های سالانه می توانند در تشخیص زودهنگام بیماری ها و درمان به موقع کمک کننده باشند پس از آن ها غافل نشوید.

5/5 - (8 امتیاز)
مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا