تغذیه

خواص و فواید مرزه

خواص مرزه در طب گیاهی اسلامی بسیار شناخته شده است. این گیاه ارزشمند یک نوع گیاه از خانواده نعناعیان می باشد که برگهای صاف و نازک دارد و به نام مرزه کوهی نیز شناخته می شود. و در اروپا و آمریکا طرفداران بسیاری دارد. به گونه ای که در بسیاری از دارو ها از این گیاه اعجاب انگیز استفاده می شود. این گیاه خوش عطر و طعم، مزه تندی داشته و دارای برگ های نازک و کشیده همراه با گل های کوچک بنفش می باشد.

طبع مرزه گرم و خشک می باشد که باید قبل از مصرف به آن توجه شود؛ اما خواص مرزه و ارزش دارویی و غذایی آن به قدری زیاد است. که از آن می توان برای بهبود عملکرد دستگاه گوارش، تقویت ایمنی بدن، جلوگیری از بروز مشکلاتی چون سکته قلبی، بیماری های عروقی و سرطان استفاده نمود.

فواید مرزه

فواید و خواص مرزه

  • گیاه مرزه سرشار از ویتامین های A،B، C و فیبر می باشد که سطح کلسترول خون را کاهش داده و باعث تنظیم آن در رگ های خونی می شود.
  • خواص مرزه در ضد باکتریایی بودن آن بی نظیر است. به گونه ای که با داشتن ترکیبات فنولی و کارواکرول باعث جلوگیری از رشد باکتری ها می شود. طعم تند مرزه نیز به دلیل وجود این ترکیبات است.
  • پتاسیم موجود در این گیاه ارزشمند باعث پیشگیری از بیماری های قلبی عروقی و بهبود خون رسانی در بدن می شود؛ که یکی از پرکاربرد ترین خواص مرزه در صنعت داروسازی می باشد.
  • خواص ضدعفونی و ضد التهابی موجود در گیاه مرزه سبب شده است. تا از این گیاه ارزشمند در ساخت دارو های پوستی، حساسیت های پوستی و درمان آلرژی استفاده شود.
  • وجود آهن و ترکیبات ویتامینی در گیاه مرزه سبب می شود تا متخصصان طب سنتی این گیاه را برای درمان کم خونی به بیماران تجویز نمایند.
  • خواص مرزه در بهبود عملکرد دستگاه گوارش بسیار شگفت انگیز است. این گیاه با داشتن خاصیت ضد نفخ و ضدعفونی عملکرد هضم غذا را بهبود بخشیده و احتمال ابتلا به مسمومیت های غذایی را کاهش می دهد.

گیاه مرزه را چگونه مصرف می کنند؟

ساده ترین روشی که می توان مرزه را مصرف نمود، نوشیدن چای مرزه به عنوان یک دمنوش گیاهی است. شما می توانید به راحتی مرزه تازه یا خشک شده آن را در آب جوش قرار داده و آن را دم کنید و به عنوان یک دمنوش خوش عطر و طعم استفاده کنید.

در گذشته، بسیاری از افراد تصور می کنند که مرزه دارای خاصیت انرژی زایی است. با تحقیق در این رابطه مشخص شد که نوشیدن چای مرزه انرژی زیادی را تامین می کند و نیروی دوباره می بخشد. همچنین نوشیدن چای مرزه به طور مرتب می تواند علاوه بر خواص ضد باکتریایی، انگل های روده را از بین ببرد.

دمنوش مرزه

همچنین شما می توانید از این تغذیه ارزشمند خوش عطر و طعم در غذا های خود اضافه کنید. چرا که علاوه بر خواص فراوانی که دارد، عطر و طعم خوبی را به غذا و سالاد شما می بخشد. البته توصیه می شود که سبزیجات را در انتهای طبخ به غذا اضافه کنید تا عطر و طعم و خواص درمانی آن بر اثر حرارت زیاد از بین نرود.

موارد منع مصرف مرزه در هنگام بارداری، شیردهی، وجود اختلالات خونریزی و جراحی می باشد؛ زیرا با مصرف مرزه ایجاد لخته خون کاهش یافته و خطر خونریزی را افزایش می دهد.

رای دادن
مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا