تغذیه

فواید و کالری خرمالو

خواص خرمالو را بشناسید

خرمالو چیست چیست؟

فواید و کالری خرمالو برای بسیاری از جوامع شناخته شده است و “غذای خدایان” نیز نامیده می شود و میوه ملی ژاپن است. رنگ نارنجی دارد (از زرد تا قرمز متغیر است) و می توان آن را از سپتامبر تا دسامبر در بازار پیدا کرد.

انواع مختلفی وجود دارد که برخی از آنها در هر منطقه جغرافیایی رایج تر هستند. طبقه بندی کلی در مورد خرمالو، انواع آن را به قابض و غیر قابض جدا می کند.

میوه های رسیده از انواع موجود در بازار به عنوان شیرین و خوش طعم شناخته می شوند، در حالی که وقتی میوه به اندازه کافی رسیده نباشد طعم تلخ و گس دارد.

همچنین بخوانید:کالری، عوارض و فواید زغال اخته

در مورد خرمالو که در خارج از کشور می‌یابیم گیاهی است که برای جمعیت آسیایی اهمیت زیادی دارد که دارای گل‌ها، برگ‌ها و ریشه‌هایی است که هم در خوراک‌شناسی و هم در سنت‌های دارویی آن‌ها استفاده می‌شود.

خرمالو چه ویتامین هایی دارند؟

خرمالو منبع بسیاری از مواد مغذی مانند ویتامین ها، مواد معدنی و آنتی اکسیدان ها است که بسته به تنوع در مقادیر متفاوتی موجود است.

به طور خاص، آنها سرشار از پتاسیم ، فسفر، منگنز، کلسیم و ویتامین های A و C هستند، در حالی که حاوی برخی از ویتامین های B کمپلکس (B1، B2، B3، B6، B9) هستند. آنها همچنین منبعی از فیتوکمیکال های مفید ( کاروتنوئیدها ، پروآنتوسیانیدین ها ، فلاونوئیدها ، تانن ها ) هستند.

یک خرمالو متوسط ​​حدود ۱۷۰ گرم وزن دارد و کالری بسیار کمی برای وزن خود دارد، چربی کمی دارد و کلسترول ندارد . از طرفی حاوی مقدار زیادی کربوهیدرات، فیبر و آب است.

۱۶۸ گرم خرمالو تقریباً حاوی موارد زیر است:

  • انرژی: ۱۱۸ کیلو کالری
  • آب: ۱۳۰ گرم
  • پروتئین: ۱ گرم
  • چربی: ۰٫۳ گرم
  • کربوهیدرات: ۳۱ گرم
  • فیبر : ۶ گرم
  • شکر: ۲۱ گرم
  • کلسیم: ۱۳ میلی گرم
  • فسفر: ۲۹ میلی گرم
  • پتاسیم : ۲۷۰ میلی گرم
  • مس: ۰٫۲ میلی گرم
  • منگنز: ۰٫۶ میلی گرم
  • ویتامین A: 136 میکروگرم
  • ویتامین C: 12.6 میلی گرم
  • لیکوپن : ۲۶۷ میکروگرم
  • لوتئین و زیگزانتین : ۱۴۰۰ میکروگرم

فواید و کالری خرمالو

دلیلی وجود دارد که خرمالو سالهاست که توسط فرهنگ های مختلف مصرف می شود. به لطف مواد ارزشمند موجود در آن، از سلامت بدن حمایت می کند و در برابر بسیاری از بیماری ها محافظت می کند.

به ویژه برای زیبایی پوست ، سلامت چشم و بینایی مفید است که به دلیل محتوای بالای ویتامین A و ترکیبات فیتوشیمیایی آنتی اکسیدانی (مانند لوتئین) است.

علاوه بر این، با محافظتی که در برابر آسیب اکسیداتیو ( عمل آنتی اکسیدانی ) ایجاد می کند، از بروز بیماری های مختلف جلوگیری می کند. در واقع نشان داده شده است که مصرف آن به سلامت قلب و محافظت در برابر بیماری های عصبی (مانند آلزایمر) کمک می کند.

علاوه بر این، از دفاع بدن ( تقویت کننده سیستم ایمنی ) حمایت می کند و در برابر التهاب ( اثر ضد التهابی ) محافظت می کند، در حالی که به طور غیرمستقیم به کنترل وزن کمک می کند ، زیرا حاوی کالری کمی است، به سرعت منجر به سیری می شود و در برابر یبوست عمل می کند.

خواص خرمالو

در نهایت، خرمالو همچنین می تواند به کاهش کلسترول و حفظ فشار خون سالم کمک کند، در حالی که از دیابت و تصلب شرایین محافظت می کند.

چگونه خرمالو بخوریم؟

میوه خرمالو علاوه بر اینکه یک میان وعده ایده‌آل برای هر لحظه از روز است، می‌تواند – به صورت خشک یا خشک – به سالاد، کاسه غلات/گرانولا، ماست، ماست منجمد یا حتی بستنی اضافه شود.

با خرمالو همچنین می توانید مربا، تارت، کیک و شیرینی های دیگر (مثلا پودینگ و ژله) فوق العاده درست کنید، در حالی که می توان از آن در تهیه نان و بارهای انرژی زا نیز استفاده کرد.

علاوه بر این، داخل نرم خرمالوی رسیده را می توان به اسموتی ها اضافه کرد یا از آن برای تهیه سس هایی با طعم شیرین استفاده کرد که تجربه طعم را در وعده های غذایی شما افزایش می دهد.

عوارض جانبی خرمالو

علاوه بر فواید و کالری خرمالو،  به طور کلی برای مصرف آن خطری در نظر گرفته نشده است و حداقل عوارض جانبی دارند.

همانطور که انتظار می رفت، از آنجایی که این میوه خاص به طور گسترده مصرف می شود، کاملا بی خطر و حتی بسیار مغذی است! با این حال، همه چیز باید در حد اعتدال مصرف شود.

توصیه می شود یکباره زیاد غذا نخورید، زیرا مصرف زیاد آن به دلیل تانن بالای میوه می تواند خطرناک باشد. علاوه بر این، اگر بیش از حد بخورید – به خصوص با معده خالی – ممکن است منجر به اسهال و/یا افزایش سطح گلوکز خون شود.

همچنین، احتمال بروز واکنش آلرژیک در اثر خوردن خرمالو وجود ندارد، اگرچه این یک پدیده نسبتاً نادر است. در این مورد، علائم آلرژی ممکن است شامل حالت تهوع و درد معده باشد.

5/5 - (10 امتیاز)
مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا