کشاورزی و صنعت

اهمیت کشاورزی پایدار برای آینده انسان

اهمیت کشاورزی پایدار برای آینده انسان چرا مهم است ؟ با ما همراه باشید تا واقعیتی از آینده جهان را برایتان بگوییم تا بدانید چرا کشاورزی پایدار اهمیت دارد.

جمعیت زمین به سرعت در حال گسترش است و با این گسترش نیاز به منابع بیشتر می شود. با تحقیقات صورت گرفته اعلام شده است که جمعیت جهان تا سال ۲۰۵۰ به ۹ میلیارد نفر خواهد رسید و نیاز به افزایش ۷۰ درصدی تولید مواد غذایی برای پاسخگویی به نیازهای جمعیت در حال رشد می باشد. امروزه بیش از یک میلیارد نفر در سراسر جهان برای درآمد خود به کشاورزی وابسته هستند.

اگرچه کشاورزی برای تولید غذای انسان ضروری است، اما گسترش جمعیت زمین به نگرانی فزاینده ای در مورد امکان تولید این مقدار غذا با منابع طبیعی محدود باقی مانده تبدیل شده است. علاوه بر این نگرانی، ضایعات مواد غذایی یک مشکل بزرگ است که ۳۰ تا ۴۰ درصد مواد غذایی را معمولا از مزرعه تا مصرف هدر می رود. این شیوه های ناپایدار نیاز شدیدتری به نوآوری در صنعت کشاورزی ایجاد می کند.

کشاورزی پایدار چیست؟

 

کشاورزی پایدار چیست؟

کشاورزی پایدار با هدف حفظ محیط زیست، گسترش منابع طبیعی زمین و در عین حال ایجاد کیفیت زندگی برای حیوانات و انسان ها طراحی شده است. کشاورزی پایدار اجازه می دهد تا خواسته های جامعه در زمینه مواد غذایی و نساجی بدون ترس از مهار منابع طبیعی زمین برای نسل های آینده برآورده شود.

کشاورزی پایدار علاوه بر حفظ منابع طبیعی زمین، از طریق کمک به حفظ کیفیت خاک، کاهش فرسایش و حفظ آب، به محیط زیست نیز کمک می کند. به منظور حفظ سبک زندگی پایدار، کشاورزان بر معیارهای خاصی تمرکز می کنند تا با شیوه های پایداری فعلی رقابت کنند. این معیار شامل ایجاد محیطی سالم ، در عین حال تضمین سودآوری اقتصادی ، حفظ عدالت اجتماعی و اقتصادی است.

روندهای فعلی پایدار

برخی از نمونه‌هایی از روندهای مهم در شیوه‌های کشاورزی و غذای پایدار، ایجاد گزینه‌های غذایی جایگزین از طریق رژیم‌های غذایی مانند گیاه خواری است. نمونه ای از این روند در ماندگاری حیوانات، حذف محصولات مبتنی بر حیوان از رژیم غذایی انسان در تلاش برای حفظ و محافظت از حیوانات می باشد.

فراتر از این پیشگامان صنعت غذا نیز برای کار خود نیازمند کشاورزی ثابت هستند، چون آنها توانایی خود را در این می بینند که همبرگری ایجاد کنند که طعمی شبیه گوشت دارد اما از محصولات حیوانی استفاده نمی کند. از این رو می توان گفت ساختن گوشت بدون حیوان به منابع کمتری نیاز دارد و آن را به یک فرآیند بسیار کارآمدتر و پایدار تبدیل می کند. شرکت هایی که ذکر شد به  دلیل توانایی آنها در ایجاد محصولی شبیه همبرگر گوشت اما بدون اثرات مضری که بر محیط زیست و حیوانات دارد، در موج کشاورزی پایدار اهمیت دارند.

مزایا و معایب کشاورزی پایدار

مزایای زیادی برای تمرین یک سبک زندگی پایدار کشاورزی وجود دارد.

یکی از مزیت‌های کشاورزی پایدار حذف شیوه‌ های کشاورزی معمولی است که اغلب مقادیر زیادی از زمین‌های حاصلخیز را از طریق یک رویکرد کشت واحد اشغال می‌کنند. این شکل معمولی کشاورزی نمونه ای از شیوه های کشاورزی ناپایدار است. این اغلب منظره ها را خراب می کند و کشاورزان را ملزم می کند که مقداری پول غیر ضروری را برای بدست آوردن زمین بیشتر خرج کنند.

از طریق شیوه های کشاورزی بادوام و ثابت، کشاورزی تک محصولی با قرار دادن چندین محصول در یک قطعه زمین با ترکیب گیاهان بلند و آفتاب دوست با گیاهان سایه دوست کوتاه تر حذف می شود. این رویکرد کشاورزان را قادر می‌سازد تا با استفاده از زمین کمتر، محصولات بیشتری را پرورش دهند و در عین حال محیط زیست را نیز حفظ کنند. اگرچه با این رویکرد، یکی از بزرگترین معایب کشاورزی پایدار این است که نمی‌توانید در یک زمان به تعداد زیادی محصول بکارید، با در نظر گرفتن رویکرد پایدارتر، معمولاً منجر به کشت کمتر در یک قطعه می‌شود تا گیاهان مواد مغذی را از خاک خارج نکنند. برای کشاورزانی که می خواهند به تولید کشاورزی انبوه ادامه دهند، رعایت شیوه های کشاورزی پایدار اغلب دشوار است.

مزیت دیگر کشاورزی پایدار، از بین بردن ظلم در پشت کشاورزی کارخانه ای و کاهش رفتار وحشیانه با حیوانات مزرعه است. قبل از موج کشاورزی پایدار، شیوه های معمول کشاورزی شامل بسته بندی مقادیر زیادی از حیوانات در قفس های کوچک به منظور حفظ فضای مزرعه بود. این عمل نه تنها به بدرفتاری وحشتناک با حیوانات کمک می کند، بلکه به گسترش بیماری ها نیز کمک می کند، که اغلب منجر به عفونت و مرگ در مزارع می شود. کشاورزی پایدار با محدود کردن تعداد حیوانات در مزرعه و همچنین اجرای یک رژیم غذایی گیاهی سالم با فضای کافی برای پرسه زدن حیوانات، محیطی انسانی برای حیوانات مزرعه ایجاد می کند.

در نهایت، کشاورزی پایدار این توانایی را دارد که آلودگی آب را با حذف کودهای مضری که در آب روان نفوذ می کنند و محیط طبیعی را خراب می کنند، به میزان قابل توجهی کاهش دهد. آلودگی تولید متان یک گاز گلخانه ای قوی است که برای آب و جو زمین مضر است. متأسفانه بیشتر این متان از دامداری صنعتی می آید.

از طریق شیوه های کشاورزی با دوام و استوار در تناوب زراعی، استفاده از کود طبیعی و به حداقل رساندن آلودگی حیوانات در هر مزرعه می تواند به طور قابل توجهی کاهش یابد. این کاهش نه تنها به نفع کیفیت هوا است، بلکه باعث حفظ منابع طبیعی زمین می شود که می تواند از طریق متان به شدت آسیب ببیند.

آینده کشاورزی پایدار

آینده کشاورزی پایدار

در رابطه با آینده کشاورزی پایدار، بسیاری بر این باورند که تا زمانی که جمعیت زمین به ۹ میلیارد نفر برسد ، ما به طور کامل از بسیاری از منابع طبیعی تهی خواهیم شد که نیازمند راه حل های پایدار جایگزین هستند. این به ما ۳۰ سال فرصت می دهد تا در حفظ کشاورزی و منابع غذایی خود تغییری به سمت سبک زندگی پایدار ایجاد کنیم. کشاورزی پایدار تنها گام در موج حفظ سیاره ما نیست، بلکه یک عنصر سازنده مهم در انجام اقدامات پیشگیرانه به منظور حفظ منابع باقیمانده است.

5/5 - (10 امتیاز)
مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا