عجایبمقالات علمی

حتماً مقاله در مورد عقرب ها را بخوانید

در مورد عقرب (Scorpions) شاید بیش تر ما تنها اطلاعاتی که درباره آن داریم این باشد که زهر خطرناکی دارد. به همین دلیل است که حتی شنیدن اسم این جانور نیز برای ما ترسناک است و به هیچ وجه دوست نداریم با آن مواجه شویم. اما دفع زهر از بدن تنها وسیله دفاعی این موجود است و به این وسیله از خود در برابر خطراتی که در اطراف او وجود دارد، دفاع می کند.

طبق بررسیهای صورت گرفته تقریباً ۲۰۰۰ گونه عقرب وجود دارد، اما فقط ۳۰ یا ۴۰ گونه آن سم قوی برای کشتن یک نفر دارند. از آنجا که عقرب ، تنها جانداری است که از طریق دم می گزد به آن گزدم (کژدم) گفته می شود و به نظر درست ترین نام نیز همین می باشد.

عقرب با دو نام دیگر نیز شناخته می شود؛ نام هایی مثل:

  • کژدم
  • درازدم

تغذیه و شرایط بقا عقرب ها

عقرب‌ ها معمولاً حشرات را می‌خورند، اما رژیم غذایی آنها می‌تواند بسیار متغیر باشد. زمانی که غذا کمیاب است، عقرب توانایی شگفت انگیزی دارد که متابولیسم خود را تا یک سوم سرعت معمول برای بندپایان کاهش می دهد. این تکنیک برخی از گونه ها را قادر می سازد تا از اکسیژن کمی استفاده کنند و به اندازه یک حشره در سال زندگی کنند.

عقربها می توانند در بسیاری از مناطق خشن و خشک داوم بیاورند اما یک چیز وجود دارد که در مورد عقرب ها بدون آن نمی توانند زندگی کنند و آن خاک است. آنها حیواناتی هستند که جایی که خاک سست در دسترس نیست، ممکن است نتوانند زنده بمانند.

تولد و رشد عقرب

اکثر عقرب ها از طریق جنسی، با افراد نر و ماده تولید مثل می کنند. هنگامی که نر بستر مناسب و پایداری مانند زمین سخت، ماسه تجمع یافته، سنگ یا پوست درخت را پیدا می کند، اسپرماتوفور را رسوب می دهد و ماده را روی آن هدایت می کند. این به اسپرماتوفور اجازه می دهد تا وارد اپرکول تناسلی او شود، که باعث آزاد شدن اسپرم می شود و در نتیجه ماده را بارور می کند.

زایمان عقرب

او تمامی نطفه ها را در پشت خود نگه می دارد تا وقتی که به دنیا بیایند در زمانی نیز که به دنیا می آیند بر پشت عقرب ماده قرار دارند تا وقتی که پوست اندازی کنند و اسکلت آنها توانایی زندگی جدا را داشته باشند در کنار مادرشان می مانند و رشد می کنند.

آنها در طول دوران نوزادی تا بلوغ که ۳ سال نیز طول می کشد نیز در کنا مادر هستند تا زمانی که شرایط برای زندگی تنهایی داشته باشند معمولا همه عقرب ها شب زیست می کنند و در طول روز در سوراخها و درزها ، زیر خس و خاشاک ، درختان و … پنهان می شوند و در اکثر مکانها سخت مانند کوهستانها هم دیده شده اند.

چند ویژگی جالب در مورد عقرب

زندگی عقرب دارای ویژگی های جالبی است که شاید بسیاری از ما هیچ اطلاعی درباره آن ها نداشته باشیم. شاید هم درباره آن ها یک سری اطلاعات غلط و افسانه ای در ذهن ما ثبت شده باشد. به طور قطع شنیدن واقعیت های زندگی این موجودات پیچیده برای همه ما جذاب خواهد بود.

بمب اتمی هم عقرب را نمی کشد

بمب اتمی هم نمی تواند این جانور را از پا در بیاورد. دلیل این مسئله این است که این موجودات در برابر اشعه مواد رادیواکتیو مقاوم هستند و این مواد هیچ تأثیری بر آن ها ندارند. در واقع این جانور تنها موجودی است که چنین خصوصیتی دارد.

عقرب سیاه

آیا عقرب خودکشی می کند؟

حتماً شنیده اید که اگر عقرب در بین آتش گیر بیفتد، خودش را نیش می زند و خودکشی می کند. این قضیه اصلاً درست نیست و این جانور نیز مثل هر موجود زنده دیگری در برابر خطر تا جایی که توان دارد از خودش مراقبت خواهد کرد. نیش زدن پیاپی به اطراف در میان آتش فقط به دلیل این است که می خواهد در برابر خطر از خودش دفاع کند و در واقع این بار آتش، خطری برای زندگی او محسوب می شود.

کژدم در برابر گرما مقاومت چندانی ندارد و وقتی دما به بالاتر از ۴۰ درجه می رسد، این جانور می میرد. در حقیقت، به سرعت آب بدن خود را از دست می دهد، عروق و مجاری بدن آن بسته می شوند و می میرد. در حالی که به راحتی می تواند در سرما و دمای صفر درجه به زندگی خود ادامه بدهد.

آیا زهر عقرب انسان را هم می کشد؟

زهر انواع مختلف کژدم عموماً حیوانات کوچک را از پا در می آورد و برای انسان ها کشنده نیست. هرچند که کودکان و افراد مسن نسبت به زهر عقرب از حساسیت بیش تری برخوردار هستند و برای آن ها امکان کشنده بودن وجود دارد. یک نوع کژدم به نام عقرب قاتل وجود دارد که برای تمام انسان ها کشنده است.

با وجود این که اغلب کژدم ها بی خطر هستند و نیش آن ها خطر مرگ به همراه ندارد ولی بی توجهی به گزیده شدن درست نیست. بلافاصله پس از گزیدگی باید به مراکز درمانی مراجعه کرد و مراحل درمان را کامل انجام داد.

غذا خوردن عقرب ۲۴ ساعت طول می کشد

در مورد عقرب و شیوه غذا خوردن آن  چند مرحله شناخته شده است و حدود ۲۴ ساعت طول می کشد. این مراحل عبارت هستند از:

  • شکار طعمه با انبرک
  • نیش زدن طعمه
  • قطعه قطعه کردن طعمه با انبرک یا آرواره ها
  • ترشح آنزیم و تبدیل قطعات به مایع: چون فقط باید مایع داخل بدنش شود.
  • پرزهای داخل دهان مانع از وارد شدن ذرات غذا به مری می شوند.
  • دور انداختن مواد سفت به شکل تفاله های گلوله شده
  • تمیز کردن خود با مایع ترشح شده از دهانش

کاربردهای زهر آن

زهر عقرب طبق بررسی ها در تحقیقات پزشکی مفید می باشد و ممکن است منجر به توسعه درمان های جدید بیماری شوند. از جمله کاربردهای درمانی بالقوه آنها به عنوان درمان کننده بیماریهایی ناشی از اختلال نادرست سیستم ایمنی بدن مانند:  ام اس،لوپوس، بیماری کورن،پسوروزیازیس و آرتریت روماتوئید، کولیت زخم دار، بیماری التهاب روده بزرگ،سیروز صفراوی،دیابت تیپ ۱ و ۲ است و همچین زهر این جاندار ضد درد، ضد سرطان ، ضد باکتری ،ضد قارچ ، ضد ویروس ، ضد انگل و… است .

زهر عقرب

زهر عقرب در حال حاضر جز گران ترین مواد شناخته شده ی جهان محسوب می شود که اکثر افراد در کشورهای مختلف بخصوص ایران و افغانستان در حال حاضر به پرورش عقرب سیاه که معروفترین عقرب برای کاربرد دارویی نیز شناخته است روی آورده اند که این کار از آنجائیکه حیات انسانها را با مخاطره رو به رو کرده است. جرم شناخته شده است و افرادی که بدون مجوز اقدام به پرورش کنند با آنها برخورد قانونی صورت می گیرد.

4.8/5 - (5 امتیاز)
مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا