اجتماعی و پزشکیسبک زندگی

اختلال در خوردن و هر آنچه لازم است در این مورد بدانید!

از جمله مشکلاتی که ممکن است برای افراد مشکلات زیادی را به وجود بیاورد اختلال در خوردن غذا می باشد که در پی عدم رضایت افراد از اندام خود حاصل می شود. مشکل در خوردن غذا باعث به وجود آمدن بیماری های مختلفی می شود و پیامد های بسیار منفی را به دنبال خود می آورد. این اختلال دارای سه نوع بوده و هر کدام مضرات مخصوص به خود را دارا می باشند.

اختلال در خوردن چه پیامد هایی را دارا می باشد؟

اولین نکته ای که می بایست در ارتباط با اختلال خوردن غذا ذکر شود این است که این مشکل ممکن است در تمامی مراحل زندگی نمایان شود و سن خاصی را دارا نمی باشد؛ اما یکی از مهم ترین پیامد هایی که در پی به وجود آمدن مشکل در خوردن گریبان افراد را می گیرد افسردگی ناشی از آن است که بر روی اعتماد به نفس و مهم تر از آن روحیه ی افراد تاثیر بسیار بدی می گذارد.

از جمله نکات دیگری که باید در این باره ذکر گردد این است که بیماری فوق قابلیت درمان شدن دارد و در صورتی که درست تشخیص داده شود افراد می توانند با طی کردن مراحل درمان به صورت کامل از این بیماری رها شوند اما در صورتی که این بیماری درست تشخیص داده نشود ممکن است پیامد های بسیار بدی از جمله مرگ را در پی داشته باشد.

اختلال در خوردن چه پیامد هایی را دارا می باشد؟

علاوه بر این موارد پیامد بسیار مهم دیگری که ممکن است در پی به وجود آمدن این مشکل رخ دهد ناراحتی قلبی است. در صورتی که افراد متوجه شدند که دچار این بیماری شده اند نباید نگرانی بی جا و یا استرس را به خود راه دهند و صرفا باید مراحل درمان را طی کنند تا بدون به وجود آمدن مشکل خاصی بیماری خود را درمان نمایند.

انواع اختلال در خوردن غذا

اختلال در خوردن غذا سه نوع می باشد که اولین آن آنورکسیا نروسا نام دارد. این نوع اختلال در افراد به دلیل وسواس در وزن بدنشان رخ می دهد و معمولا این دسته از افراد در مصرف مواد غذایی خود خودداری های زیادی را اعمال می کنند و شدیدا آن را کاهش می دهند. پیامد ها و یا مضرات این نوع از مشکل در خوردن عبارت است از: مشکلات مغزی، ایرادات قلبی و عدم باروری.

نوع دوم از بیماری فوق بولیمیا نام دارد که در آن افراد به دلیل شرمی که دارند سعی می کنند مخفیانه غذا بخورند و مصرف خوراکی را به این حالت انجام می دهند. از جمله اثرات منفی که بولیمیا بر روی افراد می گذارد به وجود آوردن ایراد در دستگاه گوارش، کمبود آب در بدن و ایرادات قلبی که در پی نبود تعادل الکترولیتی به وجود می آید.

انواع اختلال در خوردن غذا

و نوع سوم بولیمیا نروسا نام دارد فرد بیمار به شدت میل به خوردن دارد و خوردن خوراکی را به متعدد و پشت سر هم انجام می دهد. افرادی که به بولیمیا نروسا مبتلا می شوند معمولا سعی دارند تا بیش از حد ورزش کنند و همین بیش از حد ورزش کردن سبب ایجاد مشکلات متعددی از جمله فرسوده شدن بدن و همچنین مصدومیت های ناشی از بیش از حد ورزش کردن شوند.

برای تشخیص اختلال در خوردن غذا چه نشانه هایی وجود دارد؟

برای تشخیص اختلال در خوردن نشانه های بسیار زیادی وجود دارد که مهم ترین آن ها نوسانات وزن و همچنین رژیم غذایی سنگین با وجود کمبود وزن می باشد که باید به آن ها توجه ویژه ای شود. مورد بعدی که می توان با استفاده از آن بیماری اختلال در غذا خوردن را تشخیص داد افسردگی یا بیش از حد دارای آرامش بودن است که بسیار مهم می باشد.

افراد در صورتی که وسواس بیش از اندازه ای به چربی مواد غذایی و یا مقدار کالری دریافتی خود دارند نیز در معرض مبتلا شدن به بیماری اختلال در غذا خوردن هستند. همچنین کسانی که سعی بر این دارند که از جامعه و جمع دوستان و آشنایان دور شوند نیز ممکن است در معرض مبتلا شدن به این بیماری قرار بگیرند.

مورد آخری که از نشانه های تشخیص بیماری اختلال در غذا خوردن است گرفتن روزه های بسیار طولانی است که معمولا توسط افراد مذهبی انجام می شود و ممکن است به دلیل مبتلا شدن به بیماری اختلال در خوردن باشد.

4.7/5 - (10 امتیاز)
مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا