نکات مهم برای پخت قورمه سبزی بی نظیر
نکات مهم برای پخت قورمه سبزی از جمله فوتهای کوزهگریای است که مادرها اغلب با تجربه به آنها دست پیدا میکنند. قورمه سبزی از غذاهای پرطرفدار و لذیذ ایرانی است که جا افتادن درست آن اهمیت بالایی دارد. ما در این مقاله به بررسی نکات کلیدی پخت قورمه سبزی پرداختهایم که راهنمای عالیای برای پخت این غذا میباشد.
نکات مهم در پخت قورمه سبزی
نکات مهم برای تهیه قورمه سبزی به رعایت یک سری موارد از زمان خرید سبزی تا پخت کامل بازمیگردد. در زیر به تمامی نکات طلایی برای خوشمزه شدن قورمه سبزی اشاره کردهایم.
-
خرید سبزی
سبزی از مواد اصلی قورمه سبزی است که دارای ترکیب خاصی میباشد؛ بنابراین از نکات پخت قورمه سبزی مجلسی میتوان به ترکیب سبزی آن اشاره کرد که بهتر است به میزان زیر باشد:
- سبزی تره به میزان ۴ واحد یا ۴۰۰ گرم
- سبزی گشنیز به میزان ۱ واحد یا ۱۰۰ گرم
- سبزی جعفری به میزان ۴ واحد یا ۴۰۰ گرم
- سبزی شنبلیله به میزان یک هشتم واحد یا ۵۰ گرم
- سبزی اسفناج به میزان ۱ واحد یا ۱۰۰ گرم
وجود اسفناج از مواردی است که سبب لعاب بیشتر خورش میشود. سبزی شنبلیله نیز سبب خوش عطر شدن غذا خواهد شد اما میزان بالای آن خورش را تلخ میکند.
-
سرخ کردن سبزی
از دیگر نکات مهم برای پخت قورمه سبزی نحوه سرخ کردن سبزیها است. دقت کنید که سبزی باید خیلی خوب سرخ شود تا خورشتی جاافتاده داشته باشید. در هنگام سرخ کردن، پس از داغ شدن ظرف ابتدا صبر کنید تا آب سبزی گرفته شود. سپس حرارت را در حد متوسط قرار داده و روغن آن را کمی زیاد کنید و در حدی سرخ کنید که سبزی تیره رنگ شود. همچنین از نکات کلیدی پخت قورمه سبزی نحوه خرد کردن سبزی است که باید خیلی خوب ریز شود. سبزی درشت مناسب این خورشت نمیباشد بنابراین استفاده از سبزی خردکن توصیه میشود.
-
پخت لوبیا
از نکات مهم در پخت قورمه سبزی خیس کردن لوبیاها به مدت حداقل ۵ ساعت است. بهتر است در این مدت چند بار آب لوبیاها را عوض کنید تا بو نگیرند. خیس کردن لوبیا سبب از بین رفتن نفخ این نوع حبوبات شده و همچنین ظاهر زیباتری به آنها میدهد. شما میتوانید از لوبیا قرمز یا چیتی استفاده کنید.
-
زمان افزودن لیمو، رب و نمک
از نکات مهم برای پخت قورمه سبزی زمان درست برای افزودن موادی چون لیمو، رب و نمک است. بهتر است برای ترش کردن غذا و همچنین عطر آن از لیمو عمانی استفاده کنید. شما میتوانید با خیس کردن لیموها از تلخ شدنشان جلوگیری کنید. همچنین جدا کردن دانه لیمو نیز مانع از تلخی آن خواهد شد. رب را (در صورت استفاده) به همراه لیمو در ساعت پایانی و تقریباً دو ساعت پس از بارگذاشتن خورشت اضافه کنید.
اگر رب و لیمو را زودتر به غذا اضافه کنید گوشت شما دیرپز خواهد شد. نمک را در پنج دقیقه پایانی به غذا اضافه کنید.
-
جا افتادن خورشت
از نکات طلایی برای خوشمزه شدن قورمه سبزی جا افتادن خورشت است؛ بنابراین در پخت این نوع خورشت به هیچ عنوان عجله نکنید و همواره آن را زودتر بار بگذارید تا حداقل ۴ یا ۵ ساعت به آرامی بپزد. همچنین در پخت این غذا از زودپز استفاده نکنید تا مواد به آرامی و با حرارت کم بپزند. در پایان خورشت شما نباید خیلی آبدار باشد.
از دیگر نکات مهم برای پخت قورمه سبزی انتخاب گوشت تازه است. بهتر است گوشت را در اندازههایی متوسط و کمی درشت خورد کنید. قسمتهای استخواندار گوشت سبب خوشمزه شدن بیشتر غذا خواهد شد.
-
افزودن آب به خورشت
از دیگر نکات پخت قورمه سبزی مجلسی اضافه کردن آب به غذا است که سعی کنید آب داغ باشد. آب داغ چربی گوشت را بهتر جدا کرده و سبب روغن انداختن خورش شما میشود. اگر در عوض آب از آبگوشت استفاده کنید قطعاً بسیار عالی خواهد بود. آب قلم در کنار طعم درجهیکی که به خورشت میدهد، فواید بسیاری نیز دارد.
با رعایت این نکات ساده که نکات مهم برای پخت قورمه سبزی بودند میتوانید یک خورشت خوشمزه و مجلسی تهیه کنید و نوش جان نمایید. پخت غذاهای اصیل ایرانی نیازمند دقت و صبر هستند که در پایان نتیجهای درخشان را در پی دارند؛ بنابراین این بار قورمه سبزی را با رعایت این نکات و جزئیات بپزید و از طعم فوقالعاده آن به همراه خانواده لذت ببرید.