نحوه پخت و تهیه مرغ دودی
نحوه پخت و تهیه مرغ دودی به روشهای مختلفی انجام میشود که هرکس طبق ذائقه روش پخت مرغ دودی متفاوتی را دارد. مرغ دودی از جمله غذاهای تکنیک دار و خوش طعمی است که طرفداران خاص خودش را دارد. دودی کردن مرغ اولین مزیت مهمی که دارد رفع بوی زهم و ناپسند مرغ است که همین هدف عمده اکثر افراد از دودی کردن مرغ میباشد.
نحوه پخت و تهیه مرغ دودی
طرز تهیه مرغ دودی یا مرغ ذغالی برخلاف اسمی که دارد بسیار ساده و راحت است. پخت مرغ به روش پخت مرغ دودی یک تجربه متفاوت از طبخ مرغ را به شما میدهد. نحوه پخت و تهیه مرغ دودی در این مطلب آموزش داده میشود. طعم متفاوت مرغ ذغالی تجربه متفاوتی از طعم و مزه مرغ را دارد پس توصیه میکنیم آن را امتحان کنید.
مواد لازم برای پخت مرغ دودی
در این قسمت باید مواد لازم برای پخت مرغ دودی یا ذغالی را آماده کنید و پس از آن با طرز تهیه مرغ دودی آشنا خواهید شد.
- مرغ خرد شده به میزان لازم
- پیاز به مقدار لازم
- آب لیمو به اندازه مناسب
- سس سفید
- سس قرمز
- ماست به میزان لازم
- زردچوبه و نمک و فلفل به مقدار لازم
- سیر یک عدد
- به ازای هر دو تکه مرغ چهار عدد ذغال
روش پخت مرغ دودی
آماده کردن و پخت مرغ از مواردی است که مهارت و نکات خاصی را میطلبد تا بتوان یک طعم ایده آل و بدون بوی زهم مرغ را داشته باشید. تهیه مرغ دودی با ذغال یک روش خوب و کاملاً متفاوت برای طبخ مرغ و رسیدن به یک مزه کاملاً متفاوت میباشد. مزه طبخ مرغ ذغالی یا دودی نسبت به طبخ معمولی مرغ و غیر دودی بسیار خوش طعم تر و دلچسب تر است. در ادامه برای رسیدن به بهترین طعم مرغ به روش ذغالی با روش پخت مرغ دودی با ما همراه باشید.
حتما بخوانید: روش مزه دار كردن جوجه كباب با سس مایونز
مرحله اول:
در مرحله اول از روش پخت مرغ دودی باید تکههای مرغی که آماده کردهاید در سیر، آب لیمو، نمک، فلفل، زردوچوبه و پیاز خرد شده تا دو ساعت قرار بدهید تا در نهایت مزه آنها به خورد گوشت مرغها برود. سپس یک پیاز به شکل خلالی درشت خرد کنید و سپس آنها را در روغن سرخ کنید تا طلایی شوند.
مرحله دوم:
پس از این مرحله تکههای مرغ مزه دار شده را در یک قابلمه گذاشته و همراه میزان کافی روغن به آرامی سرخ کنید. باید به این نکته توجه داشته باشید که زیر شعله قابلمه مرغ را اصلاً زیاد نکنید باید به مرغها فرصت بدهید تا با حرارت متوسط و آرام آرام سرخ شوند.
مرحله سوم:
در مرحله سوم برای تهیه کردن سس مرغ ذغالی که برای پخت مرغ دودی لازم است، باید دو قاشق غذا خوری سس قرمز، دو قاشق غذا خوری سس سفید و یک تا دو قاشق غذا خوری ماست را همراه با ادویهها یعنی نمک و فلفل تند در یک کاسه مناسب بریزید و سپس همراه با مقدار کافی آب به خوبی با هم مخلوط کنید.
مرحله چهارم:
سپس در مرحله چهارم پیازهای سرخ شده مرحله قبل را روی مرغهای سرخ شده ریخته و سپس بعد از آماده شدن سس، آن را هم داخل ظرفی که پیاز سرخ شده و مرغهای سرخ شده هستند بریزید. پس از قاطی شدن سس با مرغها، قابلمه را را روی حرارت با شعله کم بگذارید تا سس کم کم به مرغها جذب و میزان سس کمتر شود.
مرحله پنجم:
در این مرحله از تهیه مرغ دودی باید ذغال ها را برای دودی کردن مرغ آماده کنید. ذغال ها را میبایستی از قبل آماده کرده باشید و یا درواقع به خوبی سرخ شده باشند. یک فویل را همچون یک کاسه متوسط شکل بدید و درون قابلمه وسط مرغها جا بدید و ذغال های آماده یا سرخ شده را در فویل کاسه شکل قرار دهید.
مرحله آخر:
پس از اینکه ذغال ها داخل فویل جا گرفت چند قطره روغن بر روی ذغال ها بریزید و سریع در قابلمه را ببنید تا دود ذغال ها از قابلمه خارج نشوند. قابلمه را با ذغال های داخلش باید ۲ تا ۴ دقیقه روی حرارت بذارید. بعد از این مدت مرغ ذغالی یا دودی شما آماده شده است. پس از پخت مرغ دودی میتوانید آنها را در ظرف مورد نظر خود سرو کنید. نوش جان.
نکتههای پخت مرغ ذغالی
- یکی از نکات مهم در نحوه پخت و تهیه مرغ دودی که برای پخت مرغ دودی عالی این است که مواظب باشید دود ذغال ها وقتی روغن را روی آنها میریزید از دست نرود. و یا همان مرغ دودی که باید در نظر داشته باشید، دودی که بعد از ریختن روغن روی ذغال ها خارج میشود باعث ایجاد همان مزه دودی در غذا میشود و همین نکته در مزه دار شدن بسیار حائز اهمیت است.
- نکته دیگر در روش پخت مرغ دودی تعداد مناسب ذغال ها است. بدین صورت که اگر میزان ذغال ها کافی نباشد باعث میشود که عطر و بوی ذغال یا دود در مرغ ذغالی شما به خوبی احساس نشود.
- هر چه قدر میزانسس تهیه شده برای تهیه مرغ دودی بیشتر باشید مزه مرغ ذغالی خیلی بهتر خواهد شد.