سلامت

دلایل اصلی سکته مغزی و قلبی در عصر حاضر چیست؟

دلایل اصلی سکته مغزی و قلبی در عصر حاضر چیست؟

سکته مغزی و قلبی رویداد گریز ناپذیر عصر حاضر است که باید با آگاهی از آن پیشگیری کرد.

سکته مغزی زمانی رخ می دهد که جریان خونی که بخشی از مغز را تغذیه رسانی می کند شدیدا کاهش می یابد و یا قطع می شود.در این وضعیت آن قسمت از بافت مغز از غذا و اکسیژن محروم می شود.

دو نوع اصلی سکته های مغزی شامل سکته های خونریزی دهنده و سکته های غیر خونریزی دهنده است. در نوع اول شریان های مغزی پاره می شود و خون به مغز و پرده های آن وارد می شود که این نوع ۱۵ درصد از سکته ها را تشکیل می دهد. در نوع دوم که غیر خونریزی دهنده است لخته خون رگ ها را مسدود کرده و خونرسانی به سایر محدوده های مغز با اختلال مواجه می شود و ۸۵ درصد از سکته های مغزی از این نوع هستند.

سکته مغزی و قلبی

در این میان عوامل دیگری هم مانند فشار خون بالا، کلسترول بالا،  سیگار کشیدن و استرس و اضطرابهای شدید در بالا رفتن ریسک سکته های وسیع و بزرگ دخالت دارد. بنابراین می توان با ایجاد تغییراتی در سبک زندگی از بروز این اتفاقات جلوگیری کرد.

در سکته مغزی بخشی از سلولهای مغز از بین می روند و برای جلوگیری از عوارض و آسیب های بیشتر باید درمان سریع و به موقع صورت گیرد. خوشبختانه پژوهش ها نشان می دهد که سکته مغزی و قلبی قابل پیشگیری است. در حال حاضر تعداد کم تری از مردم به خصوص سالمندان از سکته مغزی می میرند.

برای پیشگیری از سکته ها لازم است علائم هشدار دهنده را مد نظر داشته باشید. یک سردرد ناگهانی همراه با تهوع و سرگیجه یا تغییر در هوشیاری می تواند نشانه هایی از بروز سکته باشد. چربی خون، دیابت، عدم تحرک، چاقی هم از دیگر فاکتورهای خطر در سکته مغزی و قلبی است.

رای دادن
مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا